Albanka zavolela Srbina, ostavila sve zbog njega i rodila mu sina: Kada je iznenada umro, ljude ovim ostavila bez teksta

Albanka zavolela Srbina, ostavila sve zbog njega i rodila mu sina: Kada je iznenada umro, ljude ovim ostavila bez teksta

Albanka Drita Lepović je žena koja se izdvaja iz okvira modernog društva. Nakon smrti svog supruga, pokazala je izuzetnu hrabrost i odlučnost da podigne svog sina Aleksandra u skladu sa srpskom tradicijom, iako je poreklom iz Albanije.

Drita Lepović

Drita je došla u Srbiju iz okoline Skadra 2008. godine zbog braka sa Srbijom, a nakon kratkog perioda sreće, njihov život je poremetila teška bolest koja je odnela njenog supruga. Umesto da se vrati u rodnu zemlju, Drita je odlučila da ostane u selu Kaludra kako bi vaspitala svog sina u skladu sa željama njenog supruga.

Drita Lepović

Nakon suprugove smrti, Drita je imala težak finansijski period sa skromnim primanjima, ali je uprkos tome nastojala da obezbedi bolje uslove za svog sina. Zahvaljujući podršci lokalne samouprave i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, preselila se u kuću u Zubinom Potoku koja je bila u vlasništvu njenog pokojnog muža, mada je imala problema sa nedostajućim papirima.

Drita Lepović

Drita je izrazila nadu da će uskoro dobiti srpsko državljanstvo, ističući da njen sin već ima sve potrebne dokumente. U zajednici Zubinog Potoka, Drita je dobro prihvaćena i dobila je podršku od porodice svog pokojnog supruga.

Danas, njen sin Aleksandar ima 15 godina i predstavlja najveću podršku i snagu za Dritu dok zajedno grade bolju budućnost. Iako nisu često prisutni u medijima, detalji o njihovom trenutnom životu i aktivnostima nisu poznati.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *