“UPOZORAVAO SAM GA, ALI ON JE INSISTIRAO DA DETE PUCA… ” Evo šta je ispričao vlasnik streljane u kojoj je vežbao dečak-ubica

“UPOZORAVAO SAM GA, ALI ON JE INSISTIRAO DA DETE PUCA… ” Evo šta je ispričao vlasnik streljane u kojoj je vežbao dečak-ubica

Predsednik sportskog kluba “Partizan Practical Shooting” i vlasnik streljane u kojoj je trinaestogodišnji dečak izvršio ubistvo u OŠ “Vladislav Ribnikar”, Ivan Ivanović, danas je postigao sporazum sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu priznavši krivicu za davanje lažnog iskaza tokom istrage koja se vodila protiv Vladimira Kecmanovića.

vLADIMIR KECMANOVIĆ

Prema informacijama, Ivanović je na sudu izneo tvrdnje da je upozoravao Vladimira Kecmanovića dok su vežbali u streljani, navodeći da je upozorio na rizik od korišćenja pištolja velikog kalibra za trinaestogodišnjeg dečaka. Kecmanović je navodno ignorisao ova upozorenja i insistirao na vežbanju sa pištoljem koji nije bio primeren uzrastu deteta.

Miljana Kecmanović, majka dečaka ubice, takođe je okrivljena u ovom slučaju zbog nelegalnog posedovanja oružja, a njen DNK trag pronađen je na čauri koju je dečak ispalio u školskoj učionici. Na sudskim ročištima, Kecmanovići su negirali svoju krivicu, pokušavajući da prebace odgovornost na vlasnika streljane i instruktore.

Miljana Kecmanović

Sporazum koji je postignut predviđa da će Ivanović biti osuđen na pet meseci zatvora, ali će ovu kaznu izdržavati u kućnom pritvoru. Takođe, prema sporazumu, Ivanović će snositi troškove krivičnog postupka u visini koju odredi sud. Strane u sporazumu, uključujući javne tužioce, Ivanovića i njegove branioce, odrekli su se prava na žalbu protiv odluke koja će biti doneta na osnovu sporazuma.

Ovaj sporazum će biti predat Višem sudu u Beogradu na odluku o njegovom potvrđivanju, a prema oceni Višeg javnog tužilaštva, Ivanović je na glavnom pretresu dao iskaz koji je bio u skladu sa dokazima iznetim tokom istrage.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *