“Da sam birao ne bih bio Mustafa, baka me mučila, terala me da klanjam”: Oženio je Slavicu koja mu je umrla na rukama

“Da sam birao ne bih bio Mustafa, baka me mučila, terala me da klanjam”: Oženio je Slavicu koja mu je umrla na rukama

Mustafa Nadarević je bio jedan od najomiljenijih glumaca nekadašnje Jugoslavije, čija je popularnost nastavila da raste i nakon raspada države, posebno zahvaljujući ulozi Izeta Fazlinovića u seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Mustafa Nadarević

Rođen je 2. maja 1943. godine u Banjaluci, a njegov rani život obeležila je ljubavna priča njegovih roditelja, Mehmeda i Asje, koji su uspeli da prevaziđu brojne prepreke kako bi bili zajedno. Nakon očeve prerane smrti od tuberkuloze, njegovu brigu preuzela je majka Asja, koja je poslala Mustafu u Zagreb na školovanje kako bi mu pružila bolje obrazovanje u teškim finansijskim uslovima.

Još od detinjstva, Mustafa je pokazivao interesovanje za glumu. Prvu ulogu je dobio u prvom razredu osnovne škole, kada je igrao Crvenkapicu na školskoj priredbi. Njegova ljubav prema umetnosti dodatno se razvijala u gimnazijskim danima kada je postao član amaterskog pozorišta “Viktor Car Emin”.

Mustafa Nadarević

Njegova filmska i televizijska karijera bila je izuzetno bogata i raznovrsna, obuhvatajući uloge u filmovima kao što su “Otac na službenom putu”, “Glembajevi”, “Ničija zemlja” i mnogim drugim. Ipak, mnogi će ga najviše pamtiti po ulozi Izeta Fazlinovića, koju je tumačio u seriji koja je postala kultna.

Mustafa Nadarević

Nadarević se tokom života tri puta ženio. Prvi brak sa Jasnom donosi ćerku Nađu. Drugi brak sa Snežanom rezultira sinom Ašom i ćerkom Nanom. Treći brak sa Slavicom Radović, talentovanom kostimografkinjom i scenografkinjom, bio je kratkotrajan zbog njene borbe sa teškom bolešću.

https://www.instagram.com/p/Cz_g6E8o4E6/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Mustafa Nadarević je bio poznat i po svojim stavovima o verskoj toleranciji i ljudskoj prirodi, ističući da je važnije biti čovečan i pošten nego gledati na verske razlike. Bio je agnostik i zagovornik mešovitih brakova, svestan važnosti učenja i evolucije tokom čitavog života.

Njegova smrt 2020. godine označila je kraj karijere jednog od najvoljenijih glumaca na prostorima bivše Jugoslavije, čije su uloge i životna filozofija ostavili neizbrisiv trag u umetnosti i društvu.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *