Slobodan pred rat zavoleo muslimanku, hteo brak i decu s njom: Kad je rekla da želi u pravoslavlje, on uradio šok stvar

Slobodan pred rat zavoleo muslimanku, hteo brak i decu s njom: Kad je rekla da želi u pravoslavlje, on uradio šok stvar

Slobodan se pred rat devedesetih oženio muslimankom Dženitom iz velike ljubavi. Iako je Dženita predložila da promeni veru i venča se s njim u crkvi, Slobodan je to odbio, ne želeći da menja njen identitet.

Muslimanka, Žena sa Istoka

Njihova ćerka je na društvenim mrežama podelila priču o ljubavi svojih roditelja. Dženita iz Tuzle i Slobodan iz Prnjavora su se venčali 1990. godine u opštini, uprkos preprekama različitih vera. Slobodan je smatrao da je ljubav jača od religijskih razlika i nije želeo da Dženita promeni svoju veru.

venčanje

“Majka mi je predložila da se venčaju i u pravoslavnoj crkvi, ali otac nije pristao jer je smatrao da Dženita treba da ostane muslimanka i da ne menja svoj identitet zbog njega. Verovao je da ako ljubav nije dovoljno jaka da opstane bez tih promena, onda ta ljubav nije prava,” napisala je njihova ćerka.

Žena, Molitva, Crkva

Nakon tri decenije, njihova ljubav i brak su i dalje snažni, a Slobodanov brat je izjavio da su oni pravi primer multietničkog braka. “Nikada od njih nismo čuli svađu na nacionalnoj osnovi, a prozivanja tokom rata su stoički izdržali,” dodao je.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *