IMATE ŽUTE MRLJE NA ODEĆI I POSTELJINI? Evo 5 jednostavnih načina kako da uklonite tvrdokorne FLEKE OD ZNOJA

IMATE ŽUTE MRLJE NA ODEĆI I POSTELJINI? Evo 5 jednostavnih načina kako da uklonite tvrdokorne FLEKE OD ZNOJA

Evo nekoliko trikova za lako uklanjanje neprijatnih mirisa i žutih mrlja sa odeće i posteljine.

Zašto se pojavljuju žute mrlje od znoja na beloj odeći? Ove mrlje su rezultat aluminijuma iz dezodoransa koji reaguje sa solima u znoju. Vremenom se nakupljaju, stvarajući neugledne žute mrlje ispod pazuha.

Online kupovina, Hangar, AGMedica, Hiperhidroza, Prekomerno znojenje, Preparat, Perspi Guard sprej, Znoj, Infekcije, Neprijatnost, Rešenje

5 načina da se rešite žutih mrlja od znoja sa odeće:

1. Napravite pastu od četiri kašičice sode bikarbone i četvrtine šoljice tople vode. Utrljajte smesu u mrlju prstima i ostavite na suncu dva sata, zatim operite kao i obično.

2. Pomešajte jednake delove vodonik-peroksida, vode i sode bikarbone. Nanesite smesu na mrlju i ostavite sat vremena, zatim operite kao i obično.

3. Za ozbiljnije mrlje, zgnječite nekoliko aspirina u prah i pomešajte sa malo vode da napravite pastu. Nanesite pastu na mrlje četkicom za zube, zatim operite kao i obično – salicilna kiselina će pomoći u borbi protiv fleka.

Znoj, Znojenje

4. Iscedite sok od svežeg limuna i razredite ga jednakom količinom vode. Nanesite na mrlju i ostavite sat vremena (po mogućnosti na suncu), zatim operite kao i obično.

5. Utrljajte sredstvo za uklanjanje mrlja sa aktivnim kiseonikom – nemojte ga mešati sa običnim izbeljivačem, jer to može pogoršati stanje.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *