EVO ZBOG ČEGA PRIVLAČITE KOMARCE: Ovi mirisi su “poziv” za njih, a ova krvna grupa im je posebno primamljiva, a evo i zašto

EVO ZBOG ČEGA PRIVLAČITE KOMARCE: Ovi mirisi su “poziv” za njih, a ova krvna grupa im je posebno primamljiva, a evo i zašto

Krvne grupe su oduvek bile predmet znatiželje naučnika i javnosti zbog njihovog uticaja na predispozicije za određene bolesti i osobine ličnosti. Međutim, da li ste znali da vaša krvna grupa može uticati na to koliko ste privlačni komarcima?

komarac

Istraživači su proučavali ovu vezu godinama, a rezultati su zanimljivi. Prema nekim studijama, osobe sa nultom krvnom grupom najviše privlače komarce. Ipak, stručnjaci upozoravaju da na intenzitet uboda komaraca utiče više faktora, uključujući genetske predispozicije i životne navike.

komarac, komarci, ujed komarca

Pored krvne grupe, na privlačnost komarcima utiču i drugi faktori:

**Miris**: Komarci su osetljivi na miris ljudskog tela, pa se različiti individualni mirisi mogu pokazati kao privlačni ili odbojni za njih.

**Boja odeće**: Tamne boje, poput crne, posebno privlače komarce, što znači da treba pažljivo birati garderobu ako ste skloni komarcima.

komarci

**Konzumacija alkohola**: Konzumacija alkohola može povećati privlačnost za komarce, što je još jedan razlog da se suzdržite od previše pića na otvorenom.

**Trudnoća**: Trudnice su često meta komaraca zbog promena u hormonima i telesnim mirisima koje trudnoća donosi.

S obzirom na to da komarci mogu prenositi razne bolesti, važno je preduzeti mere zaštite, bez obzira na krvnu grupu i druge faktore. Koristite repelente, nosite zaštitnu odeću i izbegavajte područja gde su komarci najaktivniji kako biste se zaštitili.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *