SESTRA ME JE POZVALA NA VEČERU KOD NJE I PAPRENO NAPLATILA: Vozila se šest sati na porodični vikend pa joj sve preselo zbog hrane

SESTRA ME JE POZVALA NA VEČERU KOD NJE I PAPRENO NAPLATILA: Vozila se šest sati na porodični vikend pa joj sve preselo zbog hrane

Organizovanje večere za veliku grupu može biti skupo, a troškovi mogu lako porasti, posebno ako se radi o velikoj porodici. Redovna nedeljna kupovina može biti značajna, ali kada morate da zabavljate druge članove porodice tokom vikenda, troškovi hrane mogu postati ekstravagantni. U takvim situacijama, nije neuobičajeno da se članovi porodice međusobno pomažu, bilo plaćanjem dela troškova hrane ili donošenjem jela za sve. Međutim, da li biste bili spremni da platite skoro 250 dolara za porodičnu večeru?

Porodično slavlje pretvorilo se u katastrofu/ilustracija

Jedna žena je na Redditu podelila svoje nezadovoljstvo nakon što je od nje zatraženo da plati 250 dolara za večeru kod svoje sestre, kako bi pokrila troškove hrane tokom vikenda. Žena je putovala šest sati da poseti svoju sestru i njenu porodicu, i bila je svesna da će morati da plati deo troškova hrane zbog stalnih priča o inflaciji. Iako je platila traženi iznos bez rasprave, smatrala je da je cena prilično visoka. Istakla je da njena sestra ima veliku porodicu sa šestoro dece koja jedu mnogo više nego njena deca, i da je, pored troškova putovanja, donela hranu kako njena porodica ne bi “grickala” hranu njene sestre. Takođe su kupili piće, hleb i druge potrepštine koje su zajedno konzumirali.

Jedna osoba je komentarisala da nikada nije tražila pomoć za plaćanje porodičnih okupljanja, čak i kad su troškovi prelazili 1.000 dolara, dok je druga istakla da ne poziva ljude na događaje koje ne može priuštiti. Treća osoba je dodala da njena sestra nikada nije tražila novac kada je dolazila u posetu, i da su troškovi uvek bili unapred dogovoreni.

Šta biste vi uradili u ovakvoj situaciji?

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *