PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM U JEDNOM DELU SRBIJE! RHMZ rano jutros izdao upozorenje: Upaljen crveni meteo alarm, vreme je vrlo opasno

PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM U JEDNOM DELU SRBIJE! RHMZ rano jutros izdao upozorenje: Upaljen crveni meteo alarm, vreme je vrlo opasno

Republički hidrometeorološki zavod je saopštio da će danas u Srbiji biti sunčano i veoma toplo, sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 stepeni, dok će tropske noći u gradovima imati temperature iznad 20 stepeni. Na jugozapadu zemlje se popodne očekuju kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom. Vetar će biti slab do umeren, južni i jugoistočni, dok će u Bačkoj i Sremu biti slab severozapadni.

vremenska prognoza

Jutarnje temperature će biti od 17 stepeni u Dimitrovgradu do 27 stepeni u Beogradu, dok će najviša dnevna temperatura biti između 35 i 40 stepeni. U Beogradu će biti sunčano i veoma toplo uz slab do umeren južni i jugoistočni vetar, sa jutarnjom temperaturom oko 27 stepeni i najvišom dnevnom oko 39 stepeni.

vremenska prognoza

Zavod upozorava na izražen toplotni talas koji će trajati do 20. jula, sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 stepeni i tropskim noćima. Manji pad temperature se očekuje od 17. jula, prvo u severnim, zapadnim i centralnim predelima, ali će vreme i dalje biti veoma toplo.

vremenska prognoza

U Srbiji je danas na snazi crveni meteo alarm zbog ekstremno visokih temperatura, što znači da su vremenske pojave vrlo opasne i mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti opasne po bezbednost ljudi i životinja. Preporučuje se često informisanje o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika, te slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *