TVRDE DA JE BOGATI GASTARBAJTER NJIHOV OTAC Bliznakinje iz Sombora tražile ekshumaciju muškarca čije je bogatstvo oko 40 miliona €

TVRDE DA JE BOGATI GASTARBAJTER NJIHOV OTAC Bliznakinje iz Sombora tražile ekshumaciju muškarca čije je bogatstvo oko 40 miliona €

Na seoskom groblju u Sivcu kod Kule, 18. jula, obavljena je ekshumacija posmrtnih ostataka pokojnika sahranjenog prethodne godine kako bi se utvrdilo da li je biološki otac bliznakinja iz Sombora.

Pokojnik R. I., rođen 1955. godine, preminuo je u Nemačkoj gde je živeo i stekao značajno bogatstvo. Njegova zakonita supruga, koja takođe živi u Nemačkoj, trenutno nasleđuje njegovu imovinu. Međutim, bliznakinje, rođene 1990. godine, tvrde da su one takođe njegove dece i žele da učestvuju u ostavinskoj raspravi.

Bliznakinje su ubeđene da je R. I. njihov otac jer ih je posećivao tokom svojih povremenih poseta Srbiji i nikada nije negirao svoje očinstvo prema njima. Iako su nosile prezime majke, koja nije bila u braku sa R. I., one su sigurne u svoje poreklo.

R. I. je preminuo od bolesti bubrega koju je mogao da leči, ali je odbijao medicinsku pomoć u Nemačkoj. Imao je snažnu vezu sa svojim rodniim Sivcem, gde je po sopstvenoj želji sahranjen u porodičnoj grobnici na starom delu lokalnog pravoslavnog groblja.

Na zahtev bliznakinja, sudija Osnovnog suda u Somboru naložio je ekshumaciju radi uzimanja uzoraka za analizu DNK. Sestre nisu prisustvovale ekshumaciji, a opravdanje za odsustvo dala je i udovica R. I. iz Nemačke.

Postupak ekshumacije je sproveden u prisustvu sudije, republičkog sanitarnog inspektora i predstavnika Opštinske uprave u Kuli, zajedno sa četvoricom radnika lokalnog JKP “Radnik” koji su obavili iskopavanje. Forenzičari iz Novog Sada uzeli su uzorke za analizu DNK, a postupak je bio brz i efikasan, iako je sproveden u vrlo visokim temperaturama.

Sestre su izrazile spremnost da ulože sredstva u posthumnu analizu DNK kako bi potvrdile svoje očinstvo, ističući važnost dokazivanja svojih prava na nasleđe R. I.-a.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *