OVO NIKAKO NE RADITI AKO NE ŽELITE DA VAM SE ZAPALI KLIMA! Majstor otkrio najčešće uzroke požara po ekstremnim temperaturama

OVO NIKAKO NE RADITI AKO NE ŽELITE DA VAM SE ZAPALI KLIMA! Majstor otkrio najčešće uzroke požara po ekstremnim temperaturama

Zbog izuzetno visokih temperatura koje su pogodile Srbiju, mnogi građani nisu isključivali svoje klima uređaje, što je dovelo do opasnosti od preopterećenja sistema, kako su pokazali nedavni požari u Beogradu.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se vidi spoljna jedinica klime koja je počela da gori. Novinarka Kurir televizije Nevena Milošević je razgovarala sa majstorom za klime, Vladimirom Dujakovićem, koji je dao savete kako postupati u slučaju da primetite da klima uređaj gori.

Vladimir Dujaković

Dujaković je istakao da je ključno angažovati ovlašćenog servisera prilikom instalacije klime, kako bi se izbegli problemi uzrokovani nestručnim radom. U slučaju požara, preporučio je da budete prisutni kako biste brzo reagovali, izvukli utičnicu i sprečili širenje vatre po kućnoj instalaciji. Takođe je naglasio da je važno prvo pozvati vatrogasce, a zatim napustiti prostor.

Govoreći o merama opreza tokom ekstremnih vrućina, Dujaković je savetovao da klima uređaj bude isključen kada napuštate dom, jer visoke temperature mogu dodatno opteretiti spoljne jedinice, povećavajući rizik od požara.

Ova upozorenja dolaze nakon što su se požari u Beogradu proširili na čitave stanove, podsećajući na važnost pravilnog održavanja i bezbednog korišćenja klima uređaja tokom letnjih meseci.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *