KURIR SAZNAJE! EVO ČIJA JE KRV NAĐENA U AUTU KOJIM JE UDARENA DANKA: Poznati rezultati veštačenja, od nestanka prošla 4 meseca

KURIR SAZNAJE! EVO ČIJA JE KRV NAĐENA U AUTU KOJIM JE UDARENA DANKA: Poznati rezultati veštačenja, od nestanka prošla 4 meseca

Prema poslednjim informacijama, tragovi krvi pronađeni u službenom vozilu “Vodovoda” iz Bora pripadaju jednom od osumnjičenih za ubistvo male Danke Ilić (2), potvrdio je advokat Milinko Jovanović, koji brani optuženog Radoslava Dragijevića (73). Radoslav se sumnjiči da je pomogao svom sinu Dejanu Dragijeviću (50) iz sela Zlot u prikrivanju tela devojčice. Osim Dejana, za ubistvo Danke osumnjičen je i Srđan Janković (50) iz sela Luka.

Danka Ilić, Devojčica, nestala, Bor, pronađi me, Banjsko Polje

Nakon što je pregledano 17 vozila koja su 26. marta ušla u Banjsko polje, uključujući službeno vozilo “Vodovoda”, pronađeni su tragovi krvi koji su poslati na analizu. Iako je postojala mogućnost da krv pripada devojčici, analiza je pokazala drugačije rezultate.

Prema rečima advokata, izvršena su brojna veštačenja i, iako DNK devojčice nije pronađen u vozilu, krv pripada jednom od osumnjičenih.

Srđan Janković i Dejan Dragijević

Istraga se trenutno nalazi u fazi čekanja na daljnje korake tužilaštva. Rok za podizanje optužnice je nešto više od dva meseca, a ako se optužnica ne podigne u tom roku, osumnjičeni bi mogli biti pušteni na slobodu, mada se očekuje da će zbog kompleksnosti slučaja to biti malo verovatno.

Dejan Dragijević i Srđan Janković

Podsećamo, Danka je nestala 26. marta, dok je bila sa majkom u Banjsko polje. Policija je 4. aprila uhapsila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića, radnike “Vodovoda”, koji su prvo priznali ubistvo, ali su potom promenili svoje iskaze. Dejan Dragijević je priznao da je zadavio Danku, dok je Srđan Janković negirao zločin.

Trenutno se čeka na ostatak veštačenja, uključujući GPS analize za dane 27, 28. i 29. mart, s obzirom na to da su osumnjičeni koristili vozilo tokom tih dana. Do sada je ispitano 20 svedoka, ali nijedan nije video osumnjičene na dan zločina.

Dragijevići i Janković

Pored toga, uhapšeni su i Radoslav Dragijević, otac Dejanu i Dalibor Dragijević, koji je preminuo u pritvoru. Advokat Jovanović je naveo da još nije primio obdukcioni nalaz Dalibora Dragijevića.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *