KO JE UBIO DŽENANA MEMIĆA I ZNATE LI ŠTA SE DESILO KOBNE NOĆI? Ubistvo zataškali ovi pojedinci?!

KO JE UBIO DŽENANA MEMIĆA I ZNATE LI ŠTA SE DESILO KOBNE NOĆI? Ubistvo zataškali ovi pojedinci?!

Vijeće Preocjenjivačkog odjeljenja Suda BiH danas je donijelo drugostepenu odluku za situaciju “Zijad Mutap i drugi”, po kojoj su optuženi Hasan Dupovac i Alisa Ramić ocijenjeni kao legitimno krivi zbog skrivanja dokaza o smrti Dženana Memića 2016. godine.

Hasan Dupovac osuđen je na tri godine zatvora, a Alisa Mutap na dvije i po godine.

Kao ažuriranje, sve optužbe su potvrđene u novembru 2022. godine, a Vijeće za preuređenje Suda BiH je u proljeće ove godine odustalo od prvostepene odluke i zatražilo ponovno suđenje. Tužilaštvo je u žalbi Apelacionom vijeću navelo da je prvostepeno vijeće ignorisalo većinu od 69 svjedoka optužbe i nije obrazložilo dokaze koje je koristilo za donošenje odluke.

Denan Memić, mladić, zadobio je teške povrede 8. februara 2016. godine u Velikoj Aleji na Ilidi kod Sarajeva. Šetnica vas vodi do Bosne. Tu se nalaze razna imanja i konaci.

15. februara preminuo je u bolnici sedam dana kasnije. Imao je samo 21 godinu.

Šest i po godina nakon toga, uslovi smrti mladog kolege nisu objašnjeni.

Glavni posmatrač je njegova bivša Alisa Ramić (rođena Mutap). Tvrdi da je te silne večeri pretrpjela rane na glavi, onesvijestila se i ne sjeća se mnogih stvari.

Istražni ured Kantona Sarajevo ranije je slučaj kvalifikovao kao ubistvo, zatim saobraćajnu nesreću, a okrivljeni su opravdani.

Porodica Memić tvrdi da je Dženan ubijen i da su “ubistvo prikrivali visoki ljudi”.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *