SAMO KVASAC, MALO MEDA I CIJELU NOĆ SPAVAM S OTVORENIM PR0ZOR0M

SAMO KVASAC, MALO MEDA I CIJELU NOĆ SPAVAM S OTVORENIM PR0ZOR0M

Esencijalni sastojak naših omiljenih domaćih recepata krije u sebi nepoznati potencijal. Kvasac je verovatno prisutan u svakoj kuhinji. Osim što omogućava pripremu ukusnog kiselog testa i drugih kulinarskih užitaka, kvasac pruža niz uzbudljivih mogućnosti za uključivanje u vaš kulinarski repertoar. Kockica kvasca, koja košta svega nekoliko centi, ima transformativnu moć koja može iznenaditi.

Zamka za komarce je efikasna kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru, delujući kao snažan mamac. Lako se postavlja na raznim mestima, poput terase ili unutar stana. Komarce privlači miris, a kada jednom uđu, ne mogu se izvući. Efikasnost zamke zasniva se na sposobnosti da privuče komarce oslobađanjem ugljen-dioksida i proizvodnjom toplote, oba nusproizvoda fermentacije.

Za izradu zamke potrebna je šolja vode (oko tri decilitra) i 1/4 šolje smeđeg šećera. Možete koristiti 1/4 kašičice suvog ili svežeg kvasca. Pet prozirnih boca od dve litre koristi se za postupak. Prepolovite bocu, pomešajte toplu vodu sa smeđim šećerom dok se šećer ne otopi, i kada se ohladi, prespite u donji deo boce. Dodajte kvasac bez mešanja. Gornji deo boce okrenite i stavite u donji, pričvrstite trakom ako je potrebno. Donji deo obojte crnom bojom, dok gornji ostavite čist. Komarce privlači ugljen-dioksid, a vole tamna mesta. Obično rasporedim smesu u više boca.

Kvasac je koristan i za negu kože. Maska od kvasca pomaže kod problematične kože, uklanjajući bakterije koje izazivaju upale. Pomešajte malu količinu mleka sa 1/2 kockice kvasca, nanesite na lice i ostavite 20-30 minuta, zatim isperite.

Kvasac se koristi i kao kućni čistač. Može očistiti odvode, sudopere i podove. Redovno koristim ovu otopinu za odvode, bez rizika od začepljenja. Ovaj recept zamenjuje razne kućne hemikalije.

Kvasac je delotvoran i protiv mrava. Potrebno je 300 grama kore limuna ili narandže, pola šolje smeđeg šećera, jedna kašičica kvasca i boca od dve litre napunjena litrom vode. Ubacite šećer kroz levak u posudu, dodajte sitno nasečene kore, kvasac i vodu. Dobro zatvorite i protresite da se šećer rastopi. Ostavite smesu dve nedelje, svakodnevno protresajući. Nakon što se procedi tečnost, čvrsti deo pomešajte sa sodom bikarbonom za efikasan prašak za čišćenje. Sadržaj čuvajte u posudi koja se može ponovo zatvoriti.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *