PETNI TRN I BOL U STOPALIMA: Donosimo Vam Jednostavna Rješenja Koja Djeluju Fantastično

PETNI TRN I BOL U STOPALIMA: Donosimo Vam Jednostavna Rješenja Koja Djeluju Fantastično

 

Bol u petama je problem s kojim se mnogi susreću, a jedan od čestih uzroka je petni trn. Danas ćemo se fokusirati na to kako se nositi s bolovima u petama i kako se riješiti petnog trna, ako je on uzrok nelagode.

Petni trn je izraslina na petnoj kosti, najčešće usmjerena prema dolje, i smatra se da nastaje zbog kroničnog preopterećenja. Kada hodamo, ta kost se može upaliti i izazvati bol. Češće se javlja kod starijih osoba i kod onih koji mnogo stoje zbog posla. Karakterizira ga jaka bol u sredini pete, osobito pri prvim koracima nakon spavanja ili dugog sjedenja, i to na području pete ili njezine unutarnje strane. Bol može biti toliko intenzivan da ljudi opisuju osjećaj kao da imaju ekser u peti.

Postoje tradicionalne metode liječenja koje se smatraju vrlo učinkovitima. Isprobali smo nekoliko njih, a svi su pokazali pozitivne rezultate. Evo nekoliko jednostavnih savjeta:

  1. Liječenje bola u peti može uključivati lagano udaranje petom o pod nekoliko puta dnevno kako bi se povećala cirkulacija i metabolizam kalcija, što pomaže u sprječavanju taloženja soli.
  2. Kremu od ljutih papričica i maslinovog ulja možete koristiti za umirenje bolnih peta.
  3. Kod jakih bolova, oblozi od krompira mogu biti od pomoći. Opran i narendan krompir, zajedno s ljuskom, stavite na gazu i pričvrstite na bolno mjesto. Umotajte najlonskom kesom i obucite čarape. Mijenjajte obloge svakodnevno tijekom 7-8 dana.
  4. Oblozi od meda i soli: pomiješajte jednake dijelove meda i soli, nanesite na bolno mjesto, prekrijte gazom, zalijepite flasterom, umotajte najlonskom kesom i obujte čarape. Ostavite preko noći. Nakon nekoliko tretmana bol se smanjuje, a nakon deset tretmana može potpuno nestati.
  5. Tinktura s aspirinom: zgnječite 10 tableta aspirina (po 200 mg) i prelijte s 250 ml rakije ili 70%-tnog medicinskog alkohola. Ostavite da odstoji 1-2 dana. Svake večeri protresite tinkturu, namočite gazu, stavite je na petu, umotajte najlonskom kesom i obujte čarapu. Ujutro isperite vodom, osušite i namažite masnom kremom za stopala. Nakon 10 tretmana koža postaje glađa i čišća. Možete koristiti četku ili kamen za pete prije nanošenja kreme.

Uvođenje u prehranu namirnica poput kurkume, suhih šljiva i čaja od đumbira također može pomoći. S ovim trikovima bol u stopalima može postati stvar prošlosti!

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *