JAKA ŽEĐ SIMPTOM OPASNE BOLESTI: Pio sam 10 litara vode dnevno, mislili su da je dijabetes, a bilo je još mnogo gore

JAKA ŽEĐ SIMPTOM OPASNE BOLESTI: Pio sam 10 litara vode dnevno, mislili su da je dijabetes, a bilo je još mnogo gore

U trenutku kada je Jonathan Plummer (41) dao do znanja stručnjacima da pije do 10 litara vode dnevno, pomislili su na dijabetes. Ekstremna žeđ je većinu vremena možda i najraniji pokazatelj dijabetesa.

Upravo iz tog razloga bili su iznenađeni kada je analiza krvi ovog poštara u Velikoj Britaniji pokazala negativne rezultate. Njegov nalaz je na kraju bio znatno rizičniji.

Problem je bio u organu hipofize, organu veličine graška koji se nalazi u umu koji kontroliše različite fiziološke cikluse u našem tijelu. Pored ostalog, provjerava da li će se tijelo isušiti i pravi pokret da zaista želimo vodu.

Za Plummerovu situaciju, okvir je bio potpuno izvan ravnoteže, tako da je čovjek popio samo nekoliko puta više vode nego što je zaista želio. Razlog je nađen upravo na atraktivnom reverberacijskom snimku, kada je ustanovljeno da ima bolest na velikom mozgu upravo kod hipofize.

Liječen je zračenjem, ali uz terapiju steroidima, zbog čega se ugojio. “Bio sam izbezumljen zbog svoje analize,” kaže Jonathan. “U ovom trenutku nije bilo izvodljivo igrati ragbi i kriket, koje sam toliko obožavao. Morao sam da odaberem nefizičku igru, pa sam počeo da trčim i plivam. Na taj način sam uspeo da pobedim težinu.”

Tretman je dao izvanredne rezultate za Plumera. Stručnjaci ističu da je razlog povećane žeđi potrebno stalno ispitivati, te da je to najnormalniji dijabetes.

Tekst: Beautiful&Happy

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *