MAJKE ŽRTAVA POSTAVILE PITANJA DJEČAKU-UBICI!”Zašto si pucao i zašto nju kad je nisi poznavao”: Odgovorio, a onda izustio…

MAJKE ŽRTAVA POSTAVILE PITANJA DJEČAKU-UBICI!”Zašto si pucao i zašto nju kad je nisi poznavao”: Odgovorio, a onda izustio…

Trinaestogodišnji ubica koji je 3. maja ubio devetoro školskih drugova i radnika obezbeđenja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu nije se izvinio ni zaplakao za drugarima. Imao je samo jedno pitanje za svoju majku: da li je srećna? Kako Kurir samo saznaje, prilikom saznanja za poduljenika koji je počinio sumorni pokolj, čuvari unesrećenih su se odvažili da postave par upita klincu krvniku, koji je bio na žaru putem video veze iz prostorija mentalnog centra u kojem se nalazi više od dva mjeseca.

– Pitala je jedna majka klinca kada je poslednji put plakao. Njegov odgovor je začudio sve prisutne, s obzirom na to da je žustro, bez osećanja i saosećanja prema dotičnim ljudima i njihovim porodicama rekao: „Ne sećam se kada sam poslednji put plakao“ – otkriva izvor Kurira.

3447334-kosta-8-ls

Hvatanje klinca krvnika Fotografija: povjerljivi dokument, TAMARA TRAJKOVIĆ/Kafa

Učenik koji je ubio devetoricu svojih drugova u školi napravio je pregled mladih prije strašnog nedjela. On je na sastanku u Višem javnom vještaku, u ispitivanju koji se vodio protiv njegovog tate, kako Kurir saznaje, potvrdio da ima onih koje treba da “razmijeni”.

– Napravio sam pregled, a onda sam se predao i odlučio da pobijem sve zajedno. Navodni video link je rekao: “Ne znam zašto sam odustao; znam da sam pucao, ali nisam vidio krv i nisam znao da li je neko mrtav.” Dozvolite nam da vas obavijestimo da je upravo otkrio ko je svaka od žrtava nedjela koje je počinio tokom konferencije u ponedjeljak.

Najnovije, trinaestogodišnjak je saslušan kao posmatrač u ispitivanju koje je vodilo Više javno vještačenje u Beogradu protiv svog oca, zbog sumnje da je dijete vodio na streljanu i obučavao ga da puca i pored činjenice da je imalo samo 13 godina, kao i u svjetlu činjenice da je sačuvao oružje, tako da mu je nedostajalo oružje za koje je imao nedostatak oružja. Dozvolite da vas obavestimo da je na dan promene igre uzeo oružje od zaštićenog, za šta je navodno rekao “da ga je efikasno otvorio s obrazloženjem da ima tri broja, od kojih su dva u tom trenutku bila podešena da otvore zaštićeno i da je samo dva puta okrenuo treći”.

Zlobnog dana ušao je u školu namješten, prvo ubio službenika za sigurnost, zatim, u tom trenutku, tri mlade dame koje je ušao u trag u prolazu, a zatim je ušao u svoj razred, koji je imao niz ilustracija iskustava, i tako počeo ubijati djecu.

– Bez obzira na oružje, zaštićeno iz kojeg je, kako je rekao, ručno uzeo oružje, domet gađanja i obuku gađanja, postavljali su mu se upiti o vezama u njegovim najmilijima. U trenutku kada su mu prišli da izvuče kakav god da mu je tata, brzo je odgovorio “sjajan i pametan”, međutim kada mu je postavljeno slično pitanje za mamu, skoro je ceo trenutak ćutao, a potom je rekao “pažljiv i briljantan” – otkriva sagovornik Kurira.

Klinac (13) je navodno, govoreći o porodičnim odnosima, rekao da su “sjajni i da su staratelji sve dobro vodili”. On je rekao da on i njegova sestra nisu bili ozbiljno odbijeni, ali da su, kada su njihovi roditelji smatrali da su postupili nepropisno, znali da ih zabrane da koriste mobilne telefone.

– Nije dobio neke informacije o svom tati, koji je na brizi, a utisak svakog od prisutnih je bio da je sam sebi mnogo značio. U svakom slučaju, kada su ga pitali da li će mu se desiti misaoni proces kada jednog dana pobegne sa klinike, rekao je “nema dobrog” – otkrio je ispitivač Kurira.

Prema njegovim riječima, masu je posebno šokiralo njegovo druženje sa mamom, koju nije vidio više od dva mjeseca, otkako je smješten u duševnu bolnicu. Igrom slučaja, majka je, kao čuvar kapije, s obzirom na to da je tata zarobljen otprilike u isto vreme, dala saglasnost 3. maja da on bude stavljen u tu organizaciju.

Majka ga je zagrlila, ali nije pokazivala emocije, prolila suze, niti bilo šta drugo. Sagovornik otkriva da mu je dala kratku instrukciju da “odgovori na sva pitanja”, a on je odgovorio pitanjem: “Jesi li sada sretan?” Nije mogao da precizira da li je mislio na sastanak ili nešto drugo.

3463992-0203 petar-aleksic-ff
Lokacija zločina Fotografija: PETAR ALEKSIĆ

Kako kaže, svi prisutni su bili zapanjeni odgovorima koje je davao na upite ispitivača, pravnih savjetnika, advokata oštećenih, kao i staratelja pratilaca koje je tog dana ubio u školi.

– Kada su ga pitali da li je žrtva zloupotrebe, odgovorio je “možda mentalno”, a kada su ga pitali zašto to nikome nije prijavio, žustro je odgovorio “u svjetlu fa.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *