Srbi često daju deci ova 3 muslimanska imena, a da to ne znaju: Iznenadiće vas o kojim je reč

Srbi često daju deci ova 3 muslimanska imena, a da to ne znaju: Iznenadiće vas o kojim je reč

Imena kao što su Sara, Ema, i Hana često se doživljavaju kao stara hrišćanska imena, ali zapravo imaju arapsko poreklo i nose lepa značenja koja su univerzalno priznata i cenjena. U Srbiji, ova imena su izuzetno popularna, a mnogi ih biraju zbog njihove lepote i značaja, nesvesni njihovog porekla.

  • Sara: Ime koje potiče od arapske reči “sarai” i znači “kneginja” ili “vladarica”. U arapskoj kulturi, Sara znači “ona koja donosi sreću, vesela i radosna”. Ovo ime je jednako popularno i među hrišćanima i među muslimanima.
  • Ema: Ime koje može biti skraćena varijanta više imena, kao što su Emilija kod hrišćana i Emina ili Emir kod muslimana. Na nemačkom jeziku “ermen” znači “ceo” ili “univerzalan”, što dodaje posebnu vrednost ovom imenu.
  • Hana: Ime arapskog porekla koje znači “razumevanje” ili “iskusna pametna žena”. Takođe se povezuje sa biljkom kane, koja simbolizuje “milost”. Hana je ime koje je popularno u različitim kulturama i jezicima, od Evrope do Bliskog Istoka.

Ova imena nisu samo lepa već i bogata značenjem, što ih čini popularnim izborom u mnogim delovima sveta, uključujući Srbiju.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *