AMARILIS CVIJETA ČAK 75 PUTA, EV0 KAKO SE UZGAJA, SVI ĆE SE DIVITI VAŠEM DOMU

AMARILIS CVIJETA ČAK 75 PUTA, EV0 KAKO SE UZGAJA, SVI ĆE SE DIVITI VAŠEM DOMU

Ako ste u potrazi za novim idejama kako da ulepšate svoj dom, predlažemo vam predivan prolećni cvet koji će sigurno privući vašu pažnju – amarilis.

Ova lukovičasta biljka poreklom iz tropskih delova Amerike sadi se od novembra do februara, a cveta u maju i junu. Amarilis se odlikuje dugim listovima i čvrstom stabljikom koja nosi raskošne, krupne cvetove u obliku trube. Njegovi cvetovi dolaze u raznim bojama – purpurnoj, narandžastoj, crvenoj, beloj, pa čak i dvobojnim varijantama, što ga čini posebno privlačnim.

Na našem tržištu mogu se naći različite vrste amarilisa koje variraju u veličini i obliku cvetova, uključujući mini, visoke, duple i jednostavne cvetove. Najbolje je saditi ga u saksijama ili posudama, a idealno mesto za ovu biljku je balkon. Biljka voli senovita i polusenovita mesta, posebno tokom cvetanja, ali može uspevati i na jačem suncu. Kada amarilis miruje, preporučuje se da ga unesete u hladniji i tamniji prostor dok ne počnu da izbijaju novi cvetovi.

Amarilis ima velike potrebe za vodom, pa ga je potrebno često zalivati, posebno tokom letnjih dana kada se zaliva i nekoliko puta dnevno. Interesantna činjenica je da lukovica amarilisa može trajati i do 75 godina, a neki cvetovi mogu imati prečnik do šest centimetara.

Pogledajte kako izgleda ovaj prelepi cvet – možda postane vaš novi ljubimac u domu.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *