Greška Koju Mnogi Prave Tokom Vrućna, Pa Poslije Imaju Glavobolje

Greška Koju Mnogi Prave Tokom Vrućna, Pa Poslije Imaju Glavobolje

Preživljavanje vrućih dana bez klima uređaja može biti izuzetno teško, a kako biste izbegli probleme sa klimom zbog uobičajenih grešaka, stručnjak daje korisne savete.

Vladimir Dujaković, majstor za klimatizaciju, savetuje šta možete učiniti sami, a šta je bolje prepustiti stručnjacima.

**Kako očistiti klima uređaj**

„Filtere možete izvaditi i očistiti sami, to bi trebalo raditi jednom mesečno. Ako nisu previše prljavi, dovoljno je oprati ih mlazom tople vode, bez upotrebe deterdženta ili drugih sredstava. Ostale delove klime možete obrisati vlažnom krpom“, objašnjava Dujaković. Za ozbiljnije kvarove i probleme preporučuje kontaktiranje stručnjaka.

Celokupan servis klima uređaja obično traje između 45 minuta i sat vremena, tokom kojeg se uklanjaju turbina i ventilator, a proverava se spoljašnja jedinica i opšte stanje uređaja.

**Važno je provetriti prostoriju**

„Obratite pažnju na potrošnju električne energije i zapamtite da klima uređaji ne obezbeđuju svež vazduh. Prostoriju treba provetravati dva do tri sata kako bi se izbegle glavobolje uzrokovane nedostatkom kiseonika“, dodaje Dujaković. Preporučuje da klima uređaj radi neprekidno, a ne da se pali i gasi svaka sat vremena.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *