“Vraćam Se S Posla Nakon 8 Sati Rada…”

“Vraćam Se S Posla Nakon 8 Sati Rada…”

Vraćam se s posla nakon osam sati, ulazim u kuću i s vrata pitam: “Hej ljubavi, šta ćemo za ručak danas?” Nema odgovora.

Ponovno zovem muža iz hodnika, ali se niko ne javlja. Ulazim u kuhinju i zateknem svekrvu, koja inače živi 10 km od nas.

Pitam je gde je njen sin, a ona mi odgovara: “Znaš ti sama.” Ne shvatam ništa, a onda ona dodaje:

“Svaki dan on sprema ručak, rekla sam mu danas da se odmori, da izađe napolje s decom, a ja ću ti napraviti ručak, s obzirom na to da očigledno ne znaš sama.”

Inače radim i zarađujem za celu porodicu, dok je dogovor bio da muž pazi decu i sprema obrok, jer on ne radi. Ne znam šta da mislim o svemu ovome.

BONUS

Ovo je zastrašujući i uznemirujući slučaj koji je privukao pažnju javnosti zbog svoje brutalnosti i okolnosti pod kojima je počinjen. S.J., koji je optužen za silovanje dvadesetčetvorogodišnje žene u Nišu, suočava se s ozbiljnim optužbama i potencijalno dugogodišnjom zatvorskom kaznom.

Prema optužnici, S.J. je na svestan i nameran način izvršio napad, koristeći silu i pretnje kako bi prinudio žrtvu na čin izjednačen sa obljubom. Tužilaštvo je prikupilo dovoljno dokaza, uključujući svedočenje žrtve i biološke tragove, koji potvrđuju kontakt između napadača i žrtve. Osim toga, psihijatrijsko veštačenje je pokazalo da S.J. ne pati od duševne bolesti, što znači da nije isključen iz krivične odgovornosti.

Zbog ozbiljnosti dela, činjenice da je S.J. već osuđivan za krivična dela sa elementima nasilja, te mogućnosti da ponovi delo, Više javno tužilaštvo je zatražilo produženje pritvora. Očekuje se da će slučaj biti procesuiran pred Višim sudom u Nišu čim optužnica bude potvrđena.

Ovo je primer kako pravni sistem može da deluje u zaštiti žrtava i kažnjavanju počinilaca ovakvih teških krivičnih dela.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *