Ako Se 0vako Koristi Uklanja I Najdublje Bore Za Mjesec Dana!

Ako Se 0vako Koristi Uklanja I Najdublje Bore Za Mjesec Dana!

Jabukovo sirće može učinkovito čistiti i tonirati kožu lica, uklanjati nepravilnosti, pa čak i smanjivati duboke bore uz redovitu upotrebu. Već ste možda čuli o zdravstvenim prednostima jabukovog sirćeta, ali jeste li znali da ono također pomaže u očuvanju mladolikog izgleda? Ovaj svakodnevni kuhinjski dodatak pravi je spas za zrelu kožu i neujednačen ten.

Jabukovo sirće sadrži 19 od 22 ključna minerala potrebna za rast, obnavljanje i održavanje stanica, uključujući kalij, natrij, magnezij, kalcij, bor, fosfor, sumpor, željezo i fluor. Također je bogato vitaminima C, E, A, B1, B2, B6, beta-karotenom, bioflavonoidima, pektinom, jabučnom i octenom kiselinom.

Zahvaljujući ovom sastavu, jabukovo sirće je pravi eliksir mladosti i rješenje za mnoge probleme s kožom. Sumpor u sirćetu pomaže smanjiti vidljivost bora i staračkih pjega, ukloniti štetne bakterije i mrtve stanice kože, te eliminirati bakterije. Ključ je u pravilnoj upotrebi sirćeta u kombinaciji s određenim sastojcima kako bi se stvorilo snažno prirodno sredstvo za očuvanje zdravog izgleda lica.

**Tonik za osvježenje lica**

Potrebno vam je:
– 50 ml jabukovog sirćeta
– 50 ml mineralne vode
– Boca sa raspršivačem

Pomiješajte sirće i vodu, ulijte u bocu s raspršivačem, a zatim nanesite na pamučnu vatu. Nježno nanesite tonik na lice. Preporučuje se korištenje ujutro i navečer kako bi se pH vrijednost kože što učinkovitije dovela u ravnotežu.

**Tonik protiv bora i za nadraženu kožu**

Potrebno vam je:
– 2/3 šalice filtrirane vode
– 1/3 šalice jabukovog sirćeta
– 3 kapi ulja lavande

Pomiješajte sve sastojke i dobro ih sjedinite. Nanesite tonik na lice pamučnom vatom svaku večer.

**Piling**

Potrebno vam je:
– 15 ml jabukovog sirćeta
– 90 ml mineralne vode
– 1 šumeća tableta aspirina

Pomiješajte jabukovo sirće i mineralnu vodu, zatim zdrobite aspirin i dodajte u smjesu. Ovaj piling pomaže smanjiti vidljivost ožiljaka od akni te učiniti kožu glatkom i mekom. Za najbolje rezultate koristite piling svake večeri.

**Tonik protiv akni**

Potrebno vam je:
– 1/4 šalice meda
– 1 šalica čaja od kamilice
– 1/2 šalice jabukovog sirćeta

Jednostavno pomiješajte sve sastojke. Antiseptička svojstva meda i sirćeta pomažu ubiti bakterije, očistiti pore, ukloniti višak sebuma i umiriti kožu.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *