“Rođena Porodica, Da, Dobro Ste Čuli, Me Se odrekla…”

“Rođena Porodica, Da, Dobro Ste Čuli, Me Se odrekla…”

“Moja rođena porodica, uključujući oca, majku, babe, djedove, sestru, brata i širu familiju, odrekla me se. Svi osim jedne sestre, ali su se na kraju i nje odrekli.

Razlog je taj što sam prijavio svog rođenog brata zbog djevojke s kojom je bio u neobaveznoj vezi. Sudu sam predao dokaz, tako da nije bila riječ njena protiv njegove. Da je tako bilo, možda bih mu i povjerovao, jer sam svjestan da postoje zle žene koje su spremne izmisliti svašta.

Moj brat je bio uspješan student, dobitnik sportske stipendije na prestižnom univerzitetu, a sada mu prijeti do 10 godina zatvora.”

 

BONUS

Kamenac i rđa mogu se učinkovito ukloniti pomoću limuntusa, sastojka koji se često koristi u pripremi sokova.

Ako se na dnu kuhala nakupi kamenac koji ne možete očistiti običnim deterdžentom, pokušajte ovaj postupak: napunite kuhalo s litrom hladne vode, zagrijte do ključanja, a zatim u vrelu vodu dodajte dvije kesice limuntusa. Promiješajte i ostavite da se voda potpuno ohladi, što traje oko sat vremena. Nakon toga, izlijte vodu i temeljito isperite kuhalo.

Za čišćenje mašine za pranje posuđa i poliranje posuđa, jednostavno stavite kesicu limuntusa u odjeljak za tabletu i uključite mašinu na uobičajeni program pranja. Posuđe će biti blistavo čisto, a mašina temeljito očišćena.

Za sjajnu sudoperu, pospite je sodom bikarbonom, zatim dodajte jednu kesicu limuntusa i iscijedite pola limuna preko svega. Nakon nekoliko minuta, lagano oribajte spužvom i isperite vodom.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *