NIJE SAMO ZA VRATA KOJA ŠKRIPE: Za Što Se Sve Može Koristiti Legendarni WD-40?

NIJE SAMO ZA VRATA KOJA ŠKRIPE: Za Što Se Sve Može Koristiti Legendarni WD-40?

Popularni proizvod za podmazivanje ima različite primene u domaćinstvu i šire. Riječ je o WD-40, poznatom američkom spreju koji se koristi za podmazivanje, odmašćivanje i mnoge druge svrhe. Ovaj sprej razvijen je 1953. godine, a njegovo ime potiče od naziva “Water Displacement, 40th formula”, što označava njegovu sposobnost da istisne vodu.

Najčešće se koristi za podmazivanje šarki vrata, ali ima i brojne druge namene:

**Uklanjanje nalepnica:** WD-40 je odličan za skidanje lepljivih ostataka etiketa sa staklenih površina. Pritom se sprej jednostavno nanosi, a zatim se lepljivi deo uklanja pomoću oštrog predmeta.

**Skidanje mrlja od pastelnih bojica:** Za roditelje, sprej može biti koristan u uklanjanju mrlja od pastela s drvenih vrata. Nakon upotrebe, jednostavno obrišite mesto krpom. Takođe, uklanja otiske prstiju s drvenih površina.

**Vodonepropusne cipele:** Ako želite da vaše cipele budu vodootporne, jednostavno ih poprskajte WD-40 sprejom i obrišite krpom.

**Hrđave škare:** Ako su vam škare zarđale i ne režu dobro, poprskanje WD-40 sprejem može ih ponovo učiniti funkcionalnima.

**Vraćanje sjaja:** Sprej može vratiti sjaj površinama od nehrđajućeg čelika, poput vrata hladnjaka ili perilice za posuđe.

**Zaštita od kukaca:** WD-40 se može koristiti na površinama koje su podložne pojavi kukaca. Nakon nanošenja spreja, kukci će nestati.

Jedna od prednosti ovog proizvoda je njegov neograničen rok trajanja, iako je službeno naznačeno da je pet godina.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *