MILE KITIĆ SNAJKI POKLONIO KUĆU, A SELU ASFALT! Pevačev brat ispričao kako ga je odgajio i odškolovao, a evo šta kažu komšije

MILE KITIĆ SNAJKI POKLONIO KUĆU, A SELU ASFALT! Pevačev brat ispričao kako ga je odgajio i odškolovao, a evo šta kažu komšije

Priča o Miletu Kitiću, popularnom pevaču koji je rođen u Ceranima, Bosni i Hercegovini, osvetljava njegov skroman i porodični život, kao i njegov odnos prema rodnom kraju. Iako je kuća u kojoj je Mile odrastao srušena, on je na njenom mestu sazidao novu kuću u kojoj sada živi njegova snajka Bojana.

Mile često dolazi u svoje rodno mesto, gde ga meštani opisuju kao veselog, kulturnog i omiljenog među svima. Marta Savić, njegova supruga, takođe povremeno dolazi s njim u taj kraj, iako njihovu ćerku Elenu lokalci retko viđaju.

Miletov stariji brat Nemanja Kitić ispričao je kako je preuzeo starateljstvo nad Milem kada su im roditelji otišli u Ameriku. Nemanja je Miletu pružio podršku tokom njegovih tinejdžerskih godina, kada je Mile pohađao Tehničku saobraćajnu školu u Sarajevu. Iako je Nemanja želeo da Mile nastavi školovanje na fakultetu, Mile je izabrao muzičku karijeru, što je kasnije dovelo do njegovog uspeha na festivalu Ilidža i priključivanja grupi Južni vetar.

Miletov brat se prisetio i anegdote kada je Mile pobegao od kuće zbog neslaganja oko muzike kao zanimanja. Kasnije se Mile vratio u Jugoslaviju iz Amerike, gde je kratko boravio sa svojom prvom suprugom i ćerkom Sanjom, pre nego što je započeo svoju uspešnu muzičku karijeru u Beogradu.

Meštani Cerana su ponosni na Mileta, kojeg opisuju kao emotivnog i odgovornog čoveka, koji redovno dolazi da obiđe svoj rodni kraj i pomaže lokalnoj zajednici. Njegov rođak Željko Spasojević ističe da je Mile idol mnogima u tom kraju, a njegove pesme su nezaobilazne na lokalnim veseljima.

Bojana, Miletova snajka, dodaje da je Mile bio dobro dete, koje je volelo da uči i svira muziku, i da niko nije mogao da zamisli da će postati ovako velika zvezda.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *