DA LI ZNATE ZAŠTO JE “TEMU” TAKO JEFTIN? Srbi se zaludeli aplikacijom, ali evo šta će se desiti ako naša država povuče jedan potez

DA LI ZNATE ZAŠTO JE “TEMU” TAKO JEFTIN? Srbi se zaludeli aplikacijom, ali evo šta će se desiti ako naša država povuče jedan potez

Aplikacija “Temu” postala je veoma popularna širom sveta, sa više od 50 miliona instalacija, a od maja 2024. godine dostupna je i u Srbiji. Mnogi građani su već naručivali robu preko ove kineske online prodavnice, ali neki strahuju da bi mogli ostati bez novca ako paket ne stigne, uprkos tome što je plaćen.

Dejan Gavrilović iz udruženja “Efektiva” izjavio je da aplikacija ima potencijal za uspeh, s obzirom na to da je veliki broj ljudi već koristi. On je naveo primer svoje ćerke koja je naručila nekoliko artikala putem “Temu” aplikacije i sve je stiglo u dobrom stanju, i to brže nego sa sličnih platformi kao što je Aliekspres. Za sada, udruženju “Efektiva” niko se nije žalio da paket nije stigao, iako to ne znači da takvi slučajevi nisu mogući.

Gavrilović je istakao da je moguće da su niske cene postavljene kako bi privukle kupce, ali i da treba iskoristiti ovu situaciju dok traje. Dodao je da bi aplikacija mogla postati ozbiljna konkurencija Aliekspresu, te da nije isključeno da će konkurencija pokušati da je “pojede”, kao što se dešavalo sa sličnim platformama u prošlosti.

Što se tiče rizika kupovine preko “Temu” aplikacije, Gavrilović upozorava da postoji rizik da se naručeni artikli ne dobiju, ili da novac ostane zarobljen na platformi. On savetuje da kupci budu oprezni i da naručuju robu do 50 evra kako bi izbegli plaćanje carine. Takođe, preporučuje postupnu kupovinu – prvo jedan paket, pa nakon njegovog dolaska, drugi, kako bi se smanjio rizik od većih gubitaka.

Na kraju, Gavrilović je dodao da postoji mogućnost da država uvede porez na ove proizvode, što bi uticalo na porast cene robe sa “Temu” aplikacije.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *