SKORO NIKO NE KORISTI OVU TIPKU: Većina automobila je ima, A NIKO NE ZNA NJENU PRAVU SVRHU

SKORO NIKO NE KORISTI OVU TIPKU: Većina automobila je ima, A NIKO NE ZNA NJENU PRAVU SVRHU

Kada se vozite u potpuno napunjenom automobilu, važno je obratiti pažnju na pravilno podešavanje prednjih svetala, posebno ako vaš automobil nema samonivelirajući sistem. Kada vozilo nosi težak teret ili više putnika, zadnji deo automobila se spušta, dok se prednji deo podiže, što može uzrokovati da svetla budu usmerena previsoko. Ovo može zaslepiti vozače iz suprotnog smera i smanjiti vašu vidljivost na putu.

Da biste to ispravili, automobili su opremljeni korektorom nagiba prednjih svetala. Ovaj uređaj omogućava ručno podešavanje ugla svetla prema broju putnika i opterećenju prtljažnika. Obično je to mehanička ili električna tipka sa oznakama kao što su 0, 1, 2, 3 (ili više). Postavite svetla tako da granica svetla i senke bude na istoj visini kao pre nego što ste napunili automobil. Ovo možete proveriti tako što ćete parkirati vozilo ispred zida i prilagoditi svetla dok ne dobijete pravilnu visinu.

Za vozila sa ksenonskim ili LED svetlima pune snage, zakon nalaže da budu opremljena samonivelirajućim sistemom koji automatski prilagođava nagib svetla, pa nije potrebno ručno podešavanje.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *