“Otišla svekrva negdje, a ja legla malo da odmorim od posla”

“Otišla svekrva negdje, a ja legla malo da odmorim od posla”

Otišla svekrva, a ja sam iskoristila priliku da se malo odmorim nakon posla. U tom trenutku dolazi suprug i budi me, tražeći da ustanem i pripremim obrok za svekra. Umesto da pripremam obrok za svog muža, očekuje se da to uradim za njegovog oca. Rekla sam mu da nisam ničija sluškinja i da neka njegova majka brine o tome.

Do sada nisam videla supruga tako agresivnog – počeo je da viče, optužujući me da sam se udala samo da bih se izležavala i da ništa ne radim, a ne shvata koliko sam zapravo iscrpljena.

Živim u zajednici i ne bih ovo nikome poželela. Moja svekrva je od svog muža napravila potpuno nesamostalnog čoveka – ne može ni veš sam da pronađe, niti da se samostalno opere. Svako jutro mu ona čisti cipele i pegla košulje, čak i kad radi poslove oko kuće.

Odrasla sam u porodici gde muškarci, ako žena legne da odmori, ne bude je, nego se snalaze sami. Možda ne znaju da kuvaju, ali znaju da pronađu svoje čarape ili isprže jaje. Moja majka je radila, pa smo često morali sami da se snađemo, i to je bilo normalno. Ovo je za mene pravi šok.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *