OVAKO JE BORA ČORBA OPISAO SRPSKI NAROD U JEDNOJ REČENICI: Poslednjih godina živeo u Ljubljani “Ovde je drugi mentalitet…”

OVAKO JE BORA ČORBA OPISAO SRPSKI NAROD U JEDNOJ REČENICI: Poslednjih godina živeo u Ljubljani “Ovde je drugi mentalitet…”

Bora Đorđević, poznat kao Bora Čorba, preminuo je u 72. godini života. Čuveni roker poslednjih dana bio je hospitalizovan u Ljubljani, gde je živeo proteklih godina. Bora je bio poznat po svojim provokativnim tekstovima, ali i po ljubavi koju je delio sa publikom, bilo u Srbiji ili Sloveniji. Njegov uticaj na regionalnu rok scenu ostavio je neizbrisiv trag.

Rođen 1. novembra 1952. u Čačku, Bora je započeo muzičku karijeru sredinom 1960-ih, pre nego što je 1978. osnovao legendarnu grupu Riblja Čorba, koja je ubrzo postala jedan od najvažnijih bendova jugoslovenskog roka. Pre osnivanja Riblje Čorbe, Bora je bio član grupa poput “Suncokret” i “Rani mraz”, gde je svirao sa Đorđem Balaševićem.

Bora je uvek bio prepoznatljiv po društveno angažovanim pesmama, koje su često izazivale kontroverze. Njegova iskrena priroda i jedinstven stil pevanja osvojili su brojne fanove širom bivše Jugoslavije.

Preminuo je od komplikacija izazvanih upalom pluća, nakon što je poslednjih dana proveo u bolnici.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *