Ovo je najteži čovek koji je ikada hodao našom planetom: 46 godina niko ne može ni da mu priđe u kilaži

Ovo je najteži čovek koji je ikada hodao našom planetom: 46 godina niko ne može ni da mu priđe u kilaži

Džon Brauer Minok je bio poznat po tome što je bio jedan od najtežih ljudi u istoriji, ali njegova priča je mnogo više od brojki. Rođen 29. septembra 1941. godine na ostrvu Bejnbridž u Vašingtonu, Minok je još od detinjstva imao problema sa gojaznošću, koja je brzo eskalirala tokom njegovog života. Već sa 12 godina, težio je skoro 136 kilograma, a do svoje 35. godine dostigao je 422 kilograma, postavljajući rekord u ekstremnoj težini.

Iako je imao mnoge zdravstvene probleme zbog svoje težine, uključujući srčanu i respiratornu insuficijenciju, Minok se oženio Dženet 1978. godine, i par je imao dvoje dece. Interesantno je da je njegova supruga bila veoma sitna, sa težinom od samo 50 kilograma, što je rezultiralo rekordom najveće razlike u težini između bračnih partnera.

Zbog zdravstvenih problema, Minok je često bio hospitalizovan. Godine 1978. godine, kada je imao 36 godina, hospitalizovan je zbog ozbiljnih problema sa srcem i disanjem. Tada je procenjeno da je težio oko 635 kilograma, od čega je polovina bila zbog zadržavanja vode u organizmu. Lekari su ga stavili na strogu dijetu, i tokom 20 meseci je izgubio neverovatnih 415 kilograma, što je bio najveći zabeleženi gubitak težine u istoriji.

Nažalost, uprkos ovom velikom uspehu, njegovo zdravlje se nastavilo pogoršavati. Nakon što je ponovo dobio težinu, preminuo je 10. septembra 1983. godine u 41. godini, sa težinom od 361 kilograma. Minokova priča je tragičan podsetnik na ozbiljne zdravstvene izazove povezane sa ekstremnom gojaznošću, kao i na težinu s kojom se suočavao u svakodnevnom životu.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *