EVO KAKO DA SPASITE COVJEKU ZIVOT!

EVO KAKO DA SPASITE COVJEKU ZIVOT!

Postoji niz razloga zašto je održavanje zdrave razine šećera u krvi važno za cjelokupno zdravlje. Pod pretpostavkom da je vaša glukoza pouzdano pretjerano visoka, to može uzrokovati izuzetno dugotrajno oštećenje vaših bubrega, živaca, očiju, odatle, nebo je granica. Niska razina šećera u krvi ili hipoglikemija može uzrokovati kratkoročne probleme poput pospanosti i poteškoća s koncentracijom, kao i ozbiljnije dugoročne probleme poput napadaja i kome.

Srećom, optimalnu razinu šećera u krvi možete održavati kontroliranjem šećera u krvi. U tome može pomoći i odgovarajuća prehrana, točnije određene vrste hrane.

Meri Sabat, američka nutricionistica, navela je namirnice koje snižavaju razinu šećera u krvi.
1. Zob
Stručnjaci koji se bave temom slažu se, čije su smjernice objavljene uz unos “Ona pronalazi”, da biste uravnotežili razinu šećera, trebali biste zapamtiti izvore hrane bogate vlaknima u svom jelovniku. Zobena kaša je jedna od tih namirnica, a Sabat predlaže kombiniranje s proteinima i zdravim masnoćama.

Vlakna su značajna za smjernice za glukozu budući da će se šećeri s visokim udjelom ove tvari postupno asimilirati tako da glukoza ne skoči, rekao je Sabat.

Ona je, prema njezinim riječima, “izvrstan izvor dijetalnih vlakana, koji usporavaju probavu ugljikohidrata i time stabiliziraju razinu šećera u krvi”, kako je opisuje.

2. Zeleno povrće
Nadalje, izrazila je koji su izvori hrane korisni za visoku glukozu – zeleno povrće, na primjer špinat i kelj, čini komparativnu razliku.

“Na salatu možete “grickati” zeleno lisnato povrće, zdrave masnoće i malu količinu proteina. Kombinacijom ovih nutrijenata možete usporiti apsorpciju ugljikohidrata i održati stabilniju razinu šećera u krvi.

3. Orašasti plodovi i sjemenke
Orašasti plodovi i sjemenke također usporavaju zadržavanje šećera.

Prema nutricionistici, “ove zdrave masnoće će pomoći u apsorpciji šećera i time sniziti šećer u krvi kada se dodaju u obrok koji ima više ugljikohidrata, pa čak i kada se uzimaju same.”

4. Grčki jogurt Nutricionistica također preporučuje grčki jogurt jer sadrži probiotike koji pomažu probavi, proteine i masti.

Ona objašnjava: “Jogurt također sadrži ugljikohidrate, ali sadržaj proteina i masti usporava apsorpciju ugljikohidrata i regulira šećer u krvi.”

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *