Intimni odnosi u pedesetim poboljšava zdravlje: Ovo vam garantuje užitak, konačno je vreme da ovo saznate

Intimni odnosi u pedesetim poboljšava zdravlje: Ovo vam garantuje užitak, konačno je vreme da ovo saznate

Kako ljudi ulaze u svoje pedesete, seksualni život može doživeti promene, ali to ne znači da uživanje u intimnosti treba da se smanji. Naprotiv, mnogi parovi i dalje mogu da uživaju u seksualnoj aktivnosti koja ne samo da jača vezu, već i poboljšava zdravlje. Istraživanja su pokazala da redovni seksualni odnosi u pedesetim mogu doprineti smanjenju krvnog pritiska, jačanju imunog sistema, a kod muškaraca čak smanjuju rizik od raka prostate. Kod žena, seks može ublažiti simptome menopauze.

Uz ove koristi, važno je prilagoditi seksualne položaje kako bi se izbegle nelagodnosti koje mogu nastati zbog fizičkih promena. Evo nekoliko najboljih poza koje mogu doneti zadovoljstvo i udobnost parovima u pedesetim:

  1. Kaubojka (žena gore)
    Ova poza omogućava ženi da kontroliše dubinu penetracije i tempo, što je posebno važno u menopauzi kada su elastičnost i vlažnost vagine smanjeni. Ova kontrola može umanjiti nelagodnost i pružiti veći užitak.
  2. Misionarska poza uz podršku
    Postavljanje jastuka ispod donjeg dela leđa tokom misionarske poze može ublažiti bolove u leđima ili išijasu. Ova poza je idealna za parove koji traže udobnost uz intimnost.
  3. Doggy (otpozadi)
    Ova poza može pomoći muškarcima sa problemima prostate ili mekšom erekcijom, jer omogućava lakši pristup i održavanje erekcije. Takođe, udobnost je ključna, pa je važno pronaći položaj koji odgovara oba partnera.
  4. Kašika
    U ovoj pozi, oboje ležite na boku, što pomaže u kontroli dubine penetracije i izbegavanju nelagodnosti. Ova poza je takođe odlična za parove koji imaju bolove u kolenima ili zglobovima, jer ne opterećuje telo.
  5. Stolica
    Muškarac sedi dok žena sedi u njegovom krilu, okrenuta prema njemu. Ova poza je udobna, posebno jer ne opterećuje leđa i omogućava lakši kontakt i intimnost.

Ove poze su osmišljene kako bi omogućile udobnost i zadovoljstvo, a u isto vreme olakšale neke fizičke izazove koji se mogu pojaviti u pedesetim godinama.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *