RIBARI IZVADILI IZ MREŽE MISTERIOZNOG MONSTRUMA OD 3 METRA: Odmah ga zamrzli i obavestili naučnike, a onda nastao TOTALNI ŠOK

RIBARI IZVADILI IZ MREŽE MISTERIOZNOG MONSTRUMA OD 3 METRA: Odmah ga zamrzli i obavestili naučnike, a onda nastao TOTALNI ŠOK

U blizini obale Čilea, ribolovci su nedavno uhvatili retku vrstu morskog predatora za koji se smatralo da je izumrla.

Tokom lova na koščate ribe, meštani su bacili mreže u vodu i primetili neobičan ulov. Ispostavilo se da su uhvatili ajkulu za koju se dugo verovalo da je nestala.

Čileanska anđeoska ajkula je prvi put opisana još 1887. godine, ali su informacije o njoj bile oskudne. Ponekad su kroz istoriju ove ajkule slučajno uhvaćene u ribolovu, što je pomoglo da se ažuriraju osnovni podaci o njima.

Nedavno, ribari su uhvatili dve čileanske anđeoske ajkule i glavu treće. Ovi primeri su zatim doneti u Nacionalni muzej prirodne istorije u Santjagu, gde su istraživači potvrdili identitet ove retke vrste.

Čileanske anđeoske ajkule su imale dužinu od oko tri metra i karakteristično ravno telo koje podseća na raže. Osim toga, imale su oštre bodlje na vrhu glave i leđima.

Zbog nedostatka istraživanja, ova vrsta je klasifikovana kao kritično ugrožena na Crvenoj listi Međunarodne unije za očuvanje prirode.

Anđeoske ajkule, uključujući čileanske anđeoske ajkule, su noćni predator, često provodeći vreme zakopane u pesku i mulju priobalnog dna. One love male ribe, rakove, mekušce i glavonošce.

Ove ajkule su uhvaćene u blizini Plaja Seremenjo na severu Čilea duž obale Pacifika.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *