POGLEDAJTE ZLOSTAVLJAO I DJECU U JASLICAMA, PA DAO SKANDALOZNU ODBRANU

POGLEDAJTE ZLOSTAVLJAO I DJECU U JASLICAMA, PA DAO SKANDALOZNU ODBRANU

“U trenutku dok je ostao s djecom, slikao ih je gole, dodirivao im penise, čak ih i komadirao”, s gnušanjem opisuje jedna majka iz Odžaka suptilnosti razvratnog ponašanja mladih koje se događalo u prethodnom razdoblju u PU “Poletarac”. Nastavlja da su meta pedofila I.O.-a bila mala djeca u dobi od tri do četiri godine, a da je stariju djecu fotografirao samo dok su spavali, jeli ili se odmarali.

Danas su se zabrinuti roditelji čija djeca pohađaju vrtić PU „Poletarac“ u Odaku i okolnim mjestima sastali s predstavnicima ove općine i spomenute predškolske ustanove. Prema pisanju “Blica”, roditelji su obaviješteni da je I. O. jedini kandidat za asistenta u nastavi i da je u septembru prošle godine održano obavezno psihološko testiranje za sve zaposlene, koje je 26-godišnjak prošao.

– Obaviješteni smo da nitko nije primijetio njegovo čudno ponašanje te da se radi o manijaku koji vješto prikriva svoje nedjela; Specifičnost sastanka pričaju roditelji za “Blic”.

Na skupu su se roditelji čija su djeca bila zlostavljana mogli izjasniti o stravičnim postupcima “odgajatelja”. Roditelji tvrde da je njegovo opravdanje pred policajcima bilo da je “djetetu vadio stolicu iz grla”.

– Jedna majka ispričala je kako nije mogla ni shvatiti zašto se njezino dijete u prošlosti opiralo upisu u vrtić. To se nije smjelo dogoditi kad je ostao sam s djecom. Roditelji jednog dječaka svjedoče da im je rekao: pokušajte ne kontaktirati mog pi**a, samo (ime poznato uredu za članke) to smije raditi”, kaže majka koja je ljutito otišla na skup.

Kaže dalje kako uhićeni mladić nije nikakav profesor, već ima završenu opću i srednju školu.

– Nisu rekli gdje je išao u školu, ali mislim da je to bila naša ojačka gimnazija. Naša sugovornica kaže: “Na pitanje otkud toliko odgajatelja na birou, nismo dobili odgovor.”

Što da vam kažem o učiteljici i djeci koja su bila zlostavljana? Jedan od dječaka koji su bili zlostavljani je dijete odgajateljice u vrtiću. Trenutno ima otprilike 15, 16 prijava, ali koliko će ih još biti? Čuo sam da je jedna od njegovih žrtava bila dvoipolgodišnja učenica vrtića. Budući da se svi poznajemo, ovo je mali grad. Moj se mladić spasio jednostavno zato što je bio staloženiji – kaže majka.

Pedofil I.O. radio je u bogojevskom vrtiću „Maslak“, ali je sve češće počeo dolaziti u objekte u Odacima.

Roditelji kažu da nije jasno kada je I. O. počeo raditi, no dan nakon prvog uhićenja 4. svibnja pojavio se u vrtiću kako bi potpisao hitni otkaz.

– Nije nam jasno kako su ga pustili u ured vrtića nakon što se otkrilo što je učinio. Ova majka tvrdi: “Pretpostavljam da će se sve otkriti.”

Tražili smo načelnikovu abdikaciju
Kako kaže naš sugovornik, svi skrbnici koji su otišli zatražiti ostavku načelnice jer prihvaćaju da je to najmanje što ona može učiniti.

– Tražili smo odricanje. tko god je odgovoran. Obaviješteni smo da će djeca dobiti psihološku podršku u vrtićima, no zanima nas što se točno dogodilo i kako se to moglo dogoditi. Republička istraga prolazi kroz spise, ali mi ih dodatno moramo vidjeti – kaže nam ogorčeni stanar Odžaka.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *