POGLEDAJTE S0ČNA PITA SA VIŠNJAMA, NEMA JOJ RAVNE

POGLEDAJTE S0ČNA PITA SA VIŠNJAMA, NEMA JOJ RAVNE

Sastojci:
Phil: Jedan paket kora za pitu
4 jaja, šećer sat vremena*, ulje, jogurt, griz, kesica praška za pecivo, 700-800 gr višanja i preliv:
Priprema: 4 čaše vode, 2 čaše šećera, 1 vrećica vanilin šećera *Zapremina je 180 mililitara za čašu jogurta. Prvo napravite nadjev. Mikserom umutite jaja i šećer dok ne postane pjenasto. Dodajte ulje, jogurt, griz i prašak za pecivo. Sve zajedno još malo mutiti dok se spojevi ne stvrdnu.
Višnje ocijedite i izvadite im koštice.
Odvojite trake i podijelite ih u 6 hrpica od po 3 trake. Ako u pakiranju ima drugih pilinga, bacite ih ili iskoristite za nešto drugo. Ovdje vam je potrebno samo 18 vanjskih slojeva za 6 finih i finih kiflica.
Primarnu koru namazati i namazati sa 4-5 kašika fila, na nju staviti sledeću i tako uraditi, pa na tom mestu staviti treću spolja. Umjesto punjenja višnje posložite po rubovima. Kako bi vaša pita bila bogata i savršeno okrugla kada se zarola, napravite male hrpice od višanja i gusto ih posložite jednu do druge. Stoga, nakon što ste poredali višnje, kore lagano pritisnite i oblikujte u tanki okrugli valjak. Na isti način upotrijebite i preostale kore. Kiflice stavite na lim za pečenje ostavljajući mali razmak između njih i premažite ih uljem. Prije pečenja pitu malo poprskati uljem.
Pitu pecite dok vrh lijepo ne porumeni u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Kod mene je potrebno oko 15 minuta, a vrijeme pečenja ovisi o vašoj pećnici. Ostavite pitu da se ohladi prije nego je izvadite. Hladnu pitu narežite na kriške i prelijte vrućim sirupom.

Kako napraviti sirup: Pomiješajte vanilin šećer i šećer u lončiću. Zalijte vodom i kuhajte dok se šećer ne otopi uz povremeno miješanje. Kuhajte oko 10 minuta, ne smije biti gusto kao baklava. Poslužite pitu nakon što je ohlađena i izrezana s vrućim sirupom na vrhu.

 

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *