“NEMOJ TO DA RADIŠ, SVI IMAMO PROBLEME”: Kako su 3 radnika “Čistoće” spasla život momku koji je hteo da skoči sa mosta u NS

“NEMOJ TO DA RADIŠ, SVI IMAMO PROBLEME”: Kako su 3 radnika “Čistoće” spasla život momku koji je hteo da skoči sa mosta u NS

Danijel Nikolić, Haljit Bezjak i Sabit Itaj, zaposlenici JKP “Gradska čistoća” iz Novog Sada, postali su junaci kada su u petak ujutru sprečili čoveka da skoči sa mosta Duga u Dunav.

Prema Danijelovom svedočenju, dok su se kretali mostom iz centra ka Petrovaradinu, primetili su čoveka sa druge strane ograde kako stoji i drži se rukama.

S obzirom na to da nisu mogli odmah da se vrate na mostu, spustili su se kamiončićem do petlje u Petrovaradinu i vratili nazad, a čovek je i dalje stajao na mostu okrenut prema Dunavu, držeći se samo jednom rukom jer mu je druga bila polomljena.

Danijel je istakao da su zastali i da nije odmah znao kako da reaguje, jer nije želeo da napravi pogrešan korak koji bi mogao dovesti do toga da čovek skoči. Počeo je razgovarati s njim iz kamiona dok je Haljit pozvao policiju s mobilnog telefona kako bi prijavio situaciju, trudeći se da čovek to ne primeti i ne uplaši se.

Nakon što je Danijel preuzeo telefon od Haljita i objasnio situaciju policiji, dispečer im je rekao da sve prate putem kamera u operativnom centru i da su patrole već upućene na lice mesta.

Kažu da je ceo događaj trajao veoma kratko, ali im se činilo kao večnost. U jednom trenutku, Danijel se ohrabrio i prišao momku koji se jedva držao na ogradi i ljuljao se prema reci.

“Rekao sam mu: ‘Nemoj to da radiš. Svi imamo probleme, ovo nije rešenje. Ajde da mi kažeš šta se dogodilo'”, priča Danijel, dodajući da mu je momak odgovorio: “Ja sam rešio i to je to”.

Danijel je uspeo da razgovara s njim još neko vreme, ali nije trajalo dugo. Haljit i Sabit su mu predložili da mu ponudi cigaretu. Iako mu je prvobitno bilo malo nelagodno, Danijel je ipak ponudio cigaretu.

Momak sa druge strane ograde prihvatio je ponudu i sam prešao na sigurno, vraćajući se na pešačku stazu. Tada su ga Danijel, Haljit i Sabit opkolili kako ne bi pokušao ponovo da se vrati preko ograde, a ubrzo su stigle i policijske patrole.

Kada su se javili dispečeru, on im nije odmah verovao. Međutim, kada su saznali za hrabri čin ovih trojice, počele su da stižu čestitke. Čak ih je kontaktirao i direktor preduzeća, koji im je rekao da njihov herojski gest neće proći nezapaženo.

Ono što je poljuljalo veru ove trojice u ljude jeste to što niko osim njih nije pritekao u pomoć. Svi su ih zaobilazili, a neki su čak i svirali. Ipak, Danijel, Haljit i Sabit gledaju jedan na drugoga kao na braću i smatraju se malom porodicom. To je ono što je njima najvažnije.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *