PROMENA NA KLADIONICAMA POSLE POLUFINALA: Srbija je prošla u FINALE, a evo kako se Teya Dora SAD KOTIRA i koju poziciju zauzima

PROMENA NA KLADIONICAMA POSLE POLUFINALA: Srbija je prošla u FINALE, a evo kako se Teya Dora SAD KOTIRA i koju poziciju zauzima

Ovogodišnja “Evrovizija” privlači pažnju, a naša predstavnica Teya Dora je uspela da se plasira u finale sa pesmom “Ramonda”. Međutim, iako je prošla dalje, kladionice sada predviđaju nešto niže mesto za nju u finalu, tačnije 26. poziciju.

kladionice

Prvo polufinale je već održano, a u finale su se plasirali predstavnici Srbije, Portugala, Slovenije, Ukrajine, Litvanije, Finske, Kipra, Hrvatske, Irske i Luksemburga. Među onima koji nisu prošli dalje su bili predstavnici Poljske, Islanda, Moldavije, Azerbejdžana i Australije.

Teya Dora, Evrovizija 2024

Na kladionicama, predstavnik Hrvatske, Baby Lasagna, vodi kao favorit za pobedu u finalu.

Takođe, zbog dolaska predsednika Kine u Beograd, program “Evrovizije” na RTS-u je premešten sa RTS 1 na RTS 2.

Evrovizija, Evrovizija 2024, Evrovizija 24, Srbija, Teya Dora

Ove godine “Evrovizija” je uvela nova pravila u vezi sa glasanjem. Gledaoci više ne moraju da čekaju poslednju pesmu da bi glasali, već mogu da podrže svoje favorite od početka prve takmičarske kompozicije. Ovo je slično načinu glasanja koji je korišćen 1997. godine i u nekim kasnijim godinama. Onlajn glasanje je otvoreno 24 sata, omogućavajući gledaocima iz zemalja koje se ne takmiče da glasaju putem interneta.

Podsetimo, direktni finalisti su Velika Britanija, Italija, Nemačka, Francuska i Španija, uz ovogodišnjeg domaćina Švedsku.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *