OBAVEZNO OBRATITE PAŽNJU: Ako vam trnu prsti, to može da znači nekoliko stvari, a ovo je uzrok

OBAVEZNO OBRATITE PAŽNJU: Ako vam trnu prsti, to može da znači nekoliko stvari, a ovo je uzrok

Važno je ozbiljno shvatiti simptome jer mogu signalizirati ozbiljne zdravstvene probleme.

prsti, rak pluća, pušenje

Trnci u prstima nisu neuobičajena pojava, s obzirom na to da prsti na rukama imaju najviše nervnih završetaka. Iako nisu uvek razlog za paniku, preporučljivo je što pre otkriti njihov uzrok kako bi lečenje bilo efikasnije. Lekarsku pomoć treba potražiti ako se trnjenje prstiju često javlja, prati ih bol, slabost ili blaga paraliza u rukama, ako se pojave tikovi, gubitak svesti, orijentacije, govora ili vida. Ni jedan od ovih simptoma ne sme se ignorisati.

doktor, bolnica, lekar

Mogući uzroci trnjenja prstiju uključuju dugotrajno sedenje, stajanje ili ležanje u istom položaju, lošu cirkulaciju, pritisak na periferne nerve ili nerve uz kičmu.

Trnjenje prstiju takođe može biti pokazatelj određenih bolesti kao što su dijabetes, multipla skleroza, migrena, srčani ili moždani udar. Manjak minerala i vitamina u organizmu, preterano pušenje, konzumiranje kafe ili narkotika takođe mogu doprineti ovom problemu. Ako se simptomi često javljaju, važno je da odmah posetite lekara kako biste utvrdili uzrok i pravilno se lečili.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *