“MOLILA SAM GA DA SE SKLONI S TIH VRATA, PREDOSEĆALA SAM NEKO ZLO”: Prijateljica čuvara Dragana ubijenog u Ribnikaru otvorila dušu

“MOLILA SAM GA DA SE SKLONI S TIH VRATA, PREDOSEĆALA SAM NEKO ZLO”: Prijateljica čuvara Dragana ubijenog u Ribnikaru otvorila dušu

Gordana Gutić, koja je bila bliska prijateljica sa Draganom Vlahovićem, školskim obezbeđenjem i prvim žrtvama napada dečaka ubice, otkrila je da ga je upozoravala da posao u OŠ “Vladislav Ribnikar” više nije za njega, iako su đaci tu školu smatrali drugim domom, upravo zbog njega.

– Pokušavala sam da ga nagovorim da ode sa tog posla, osećala sam neko zlo. Situacija se promenila tokom godina, iako je to ranije bila divna škola, primetila sam postepeno pogoršanje – rekla je Gordana u razgovoru za Republiku.

Vračar, masakr, ubistvo, OŠ Vladislav Ribnikar

Gordana se zaposlila kao spremačica u Ribnikaru 2007. godine i s velikim zadovoljstvom je odlazila na posao godinama, posebno otkad se Dragan pridružio njihovom kolektivu 2013. Međutim, poslednjih godina situacija se promenila. Kaže da je situacija bila loša, ali Dragan nije posustajao i radio je sa istim entuzijazmom do poslednjeg dana.

Vračar, pucnjava, OŠ Vladislav Ribnikar, Dragan Mile Vlahović, Dragan Vlahović

– Dragan, moj Lale, bio je sve najbolje što čovek može biti. Bio je pravi džentlmen, srdačan i bez laži. Neću ga nikada zaboraviti. Bio je najvredniji radnik u školi, direktorka bi bila spokojna kada je on tu, kao i svi mi oko njega. Mogao je da pomogne svima, i zaposlenima i đacima. Bio je oslonac za sve nas – rekla je Gordana kroz suze.

Vračar, pucnjava, OŠ Vladislav Ribnikar

Kaže da je bila nepomična od trenutka kada je saznala da ga više nema, i od tada ne želi da se priseća. Nije mogla da podnese posledice tragedije i gubitak prijatelja, pa je odlučila da napusti posao. Za nju, Ribnikar više nije bila škola, iako su i njena deca pohađala tu školu.

Gordana je dala otkaz odmah nakon tragedije, jer nije mogla da podnese da svakog dana prolazi pored “praznog mesta” na kome je najdraži čovek u školi nekada bio. Želela je da zatvori taj bolni deo svog života i krene dalje.

Vračar, pucnjava, OŠ Vladislav Ribnikar

– Zbogom OŠ “Vladislav Ribnikar”. Svi moji dragi Ribnikarci zauvek u mom srcu – napisala je Gordana na Fejsbuku, nakon čega su joj kolege iz škole poželele sreću na novom poslu, shvativši da će otići jer to više nije isto mesto puno smeha, već suze za Draganom i njegovim anđelima.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *