Evo šta da radiš kad muž izgubi interesovanje za tebe i neće intimne odnose: “Ako čuješ da ovo govori, ostavi ga”

Evo šta da radiš kad muž izgubi interesovanje za tebe i neće intimne odnose: “Ako čuješ da ovo govori, ostavi ga”

Sve češće se susrećemo sa situacijama u kojima jedan partner u vezi ili braku pokazuje sklonost ka preljubi. Često se događa da muškarci varaju svoje supruge, a ove, kada saznaju za prevaru, prelaze preko toga. Često se kao razlog za prevaru navodi nedostatak intimnosti u vezi, pri čemu muškarci tvrde da im nedostaju seksualni odnosi, dok se žene često žale na nedostatak emocionalne bliskosti.

Mihail Labkovski

Mihail Labkovski, ruski psiholog, ponudio je rešenje za ovaj problem. On ističe da jedan od razloga zbog kojih muževi gube interesovanje za seksualne odnose može biti nedostatak ljubavi prema partnerki. U idealnom svetu, partneri u braku se razvijaju zajedno, dele iskustva koja ih povezuju, razgovaraju, putuju i provode vreme zajedno.

Međutim, u stvarnosti, situacija je često mnogo složenija. Brakovi se često sklapaju iz pogrešnih razloga, kao što su društveni pritisak ili želja da se samo “venčaju”. Labkovski naglašava da venčani list neće automatski rešiti probleme u seksualnom životu. Kada se seksualni život ne razvija kako treba, potrebno je potražiti pomoć stručnjaka, kao što su seksolozi ili psiholozi. Ako partner nije voljan da ide na terapiju, Labkovski preporučuje da partnerka razmotri opciju napuštanja takvog braka.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *