“VIŠE OD 200.000 EVRA U KEŠU SMO DOBILI ZA SVADBU” Nastavlja se suđenje vođama klana! Belivuk i Miljković sa suprugama u sudu

“VIŠE OD 200.000 EVRA U KEŠU SMO DOBILI ZA SVADBU” Nastavlja se suđenje vođama klana! Belivuk i Miljković sa suprugama u sudu

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, njihovim suprugama Bojani Belivuk i Tanji Miljković, kao i Filipu Ivanovskom i njegovoj supruzi Mariji Ivanovski, koje se suočavaju sa optužbama za pranje novca stečenog kriminalnim aktivnostima, nastavlja se danas pred Specijalnim sudom u Beogradu.

suđenje Belivukovoj grupi, Specijalni Sud, Veljko Belivuk, Marko Miljković

Veljko Belivuk i Marko Miljković biće dovedeni iz pritvora, dok će ostali optuženi doći u sud iz slobode, gde će se obaviti pregled pismene dokumentacije.

Optužnica tvrdi da su optuženi novac zarađen nelegalnim aktivnostima ulagali u legalne tokove putem kupovine stanova, kuća, građevinskog materijala, placeva, automobila i satova. Optužena je i Belivukova tašta, Snežana Đorđević, koja se nije pojavila na prethodnom suđenju održanom početkom aprila.

Tanja Miljković, Bojana Belivuk, Marija Milutinov

Belivuk i Miljković suočavaju se s optužbama u drugom sudskom postupku, gde ih terete da su organizatori kriminalne grupe koja je povezana sa sedam ubistava, otmicom, silovanjem i trgovinom drogom i oružjem. Filip Ivanovski je označen kao pripadnik te grupe.

Na prethodnom suđenju, Majina majka, Snežana Đorđević, je izjavila da se od sada potpisuje kao Ivanovski, te je dostavila izvod iz matične knjige venčanih.

Belivuk je tokom svoje odbrane ponovio da je radio kao koordinator u podrumu pića, sa mesečnom zaradom od oko 60.000 dinara, i da nije učestvovao u kupovini placa na Zvezdari, niti u gradnji na tom placu, tvrdeći da je sve to radila njegova tašta od njenih ušteđevina.

Marko Miljković, Veljko Belivuk

Miljković je izneo podatak da su na njegovoj svadbi s Tanjom prikupili više od 200.000 evra u kešu, koje su potrošili na taj događaj. Takođe, istakao je da kupovina stana nije bila završena u potpunosti, te je naglasio da nije definisano kada mora da potroši novac koji su prikupili.

Supruge optuženih nisu iznosile odbranu, već su potvrdile svoje prethodne izjave i nisu imale novih informacija za dodavanje. Marija Ivanovski je jedina odgovarala na pitanja, navodeći da su njena porodica i Filipov otac pružali finansijsku podršku kako njoj, tako i Filipu, uključujući i period dok je Filip bio u pritvoru.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *