“PRIZNAJTE SVOJE GREŠKE I POTRAŽITE OPROŠTAJ” Potresne reči majke ubijene devojčice iz Ribnikara: “Ja vam sigurno oprostiti neću”

“PRIZNAJTE SVOJE GREŠKE I POTRAŽITE OPROŠTAJ” Potresne reči majke ubijene devojčice iz Ribnikara: “Ja vam sigurno oprostiti neću”

Danas je u beogradskom Višem sudu nastavljen parnični postupak protiv roditelja dečaka koji je prošle godine izvršio masakr u OŠ “Vladislav Ribnikar”, ubivši devetoro učenika i jednog čuvara, dok je šestoro ranio. Porodica Dukić, čija je ćerka Adriana stradala u tom napadu, pokrenula je ovaj postupak protiv Kecmanovića (roditelja napadača), škole i države, tražeći naknadu za nematerijalnu štetu zbog pretrpljenih duševnih bolova i straha.

OŠ Vladislav Ribnikar, Vladislav Ribnikar

Na prethodnom suđenju, advokat porodice Dukić najavio je da Miljana i Vladimir Dukić neće svedočiti jer emocionalno nisu sposobni da se ponovo suoče sa roditeljima stradale dece. Danas su saslušani pedagog i psiholog kao odgovorna lica iz škole.

Ribnikar, OŠ Vladislav Ribnikar

Biljana, majka ubijene Adriane Dukić, izrazila je svoje frustracije na društvenim mrežama, naglašavajući da se niko ne oseća odgovornim za ovu tragediju. Ona je kritikovala sve okrivljene, posebno Kecmanoviće, zbog njihovog ćutanja ili negiranja krivice. Biljana je istakla da je očigledno da postoji krivica jer se ovakve tragedije ne bi dogodile bez odgovornosti.

Adriana Dukić, Biljana Paunović

Ona je takođe podelila da bi volela da društvo preuzme odgovornost za svoje greške kako bi se sprečilo ponavljanje sličnih zločina u budućnosti. Biljana je izrazila nadu da će roditelji napadača biti kažnjeni, kao i svi ostali odgovorni. Takođe je pomenula primer iz Amerike gde su nedavno roditelji tinejdžera, koji je izvršio napad u školi, prvi put osuđeni za tu vrstu zločina.

Vračar, OŠ Vladislav Ribnikar, dan posle, Majka jedne od ubijenih devojčica

Pored parničnog postupka koji vodi porodica Dukić, pred Višim sudom vodi se još četiri parnična postupka podnetih od strane ostalih porodica stradalih i ranjenih u ovoj tragediji.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *