ŠOKANTNO! “NOS, BRADA, KOSA, UŠI… SVE JE ISTO” Ekspert uporedio Legiju i “čoveka X”, kažu da je on ubio novinarku! (FOTO)

ŠOKANTNO! “NOS, BRADA, KOSA, UŠI… SVE JE ISTO” Ekspert uporedio Legiju i “čoveka X”, kažu da je on ubio novinarku! (FOTO)

Britanska novinarka Džil Dando brutalno je ubijena na pragu svoje kuće u Londonu 26. aprila 1999. godine, a do danas, 25 godina kasnije, slučaj je ostao nerešen. Sada su se pojavile informacije da bi ubica mogao biti Milorad Ulemek Legija, bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO) u Srbiji.

Milorad Ulemek, Legija

Advokat Barija Džorža, koji je bio optužen pa oslobođen za ovo ubistvo, tvrdi da muškarac, nazvan “Iks men”, koji je viđen u blizini mesta zločina u Londonu, ima izuzetno slične crte lica kao Ulemek. Postoji teorija da je ubistvo bilo osveta za bombardovanje Srbije tokom NATO agresije, a da je naručitelj bio Željko Ražnatović Arkan.

Željko Ražnatović Arkan

Ekspert za prepoznavanje lica, Emi Polito, navodi brojne sličnosti između “Čoveka Iks” i Legije, uključujući oblik usta, brade, nosa i linije kose. Međutim, advokat Legije Aleksandar Kovačević nije komentarisao ove pretpostavke.

Milorad Ulemek Legija

Čovek X

Ubistvo Džil Dando izazvalo je jednu od najvećih istraga u Velikoj Britaniji, ali i dalje ostaje nerešeno. Legija, koji je bio na čelu JSO-a u vreme ubistva, osuđen je četiri puta zbog različitih zločina, uključujući političke atentate. Trenutno služi kaznu od 40 godina u srpskom zatvoru.

Džil Dando

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *