NAJNIŽI ČOVEK NA SVETU MANJI JE OD LUBENICE: Uspeo je da OBORI GINISOV REKORD, teško PIŠE, jedva koristi TELEFON, a OVO želi

NAJNIŽI ČOVEK NA SVETU MANJI JE OD LUBENICE: Uspeo je da OBORI GINISOV REKORD, teško PIŠE, jedva koristi TELEFON, a OVO želi

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, Afšin Esmail Gaderzadeh (20) je zvanično proglašen za najnižeg čoveka na svetu, budući da je visok samo 65,24 cm. Prethodni rekord držao je Edvard Ninjo Ernandes iz Bogote u Kolumbiji, koji je bio visok 72,1 cm.

Afšin potiče iz zabačenog sela u okrugu Bukan, u provinciji Zapadni Azerbejdžan u Iranu, i njegov život nije bio lak. Iako njegova porodica vredno radi, ponekad im je izazov da obezbede dovoljno za život, lekove i lečenje.

On je izrazio oduševljenje zbog priznanja koje je dobio od Ginisove knjige rekorda, ističući da je to za njega kao san. Afšin je izrazio želju da može da pomogne svojim roditeljima, nadajući se da će mu globalna pažnja koju je dobio pomoći u ostvarenju te želje.

Najniži čovek

Iako nije u mogućnosti da pohađa školu, Afšin se raduje tome što je nedavno naučio da piše svoje ime, a dobio je i telefon od prijatelja, što mu omogućuje da se više poveže sa drugima.

Afšin je veoma prijateljski nastrojen i popularan među meštanima svog sela, iako ne može samostalno da putuje i obično je u pratnji jednog od roditelja. Iako može da hoda, ponekad više voli da ga nose.

Najniži čovek

Kreg Glendej, glavni urednik Ginisove knjige rekorda, izrazio je privilegiju što je upoznao Afšina i njegovu porodicu, potvrđujući da je Afšin zvanično najniži odrasli muškarac na svetu. Dodao je da je Afšin veoma entuzijastičan i spreman da uživa u svom novostečenom statusu slavne ličnosti.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *