“OSTAVIO JE RANAC PUN MUNICIJE PORED EMINE KLUPE” Roditelji ubijene devojčice otvorili dušu na godišnjicu užasa u OŠ “Ribnikar”

“OSTAVIO JE RANAC PUN MUNICIJE PORED EMINE KLUPE” Roditelji ubijene devojčice otvorili dušu na godišnjicu užasa u OŠ “Ribnikar”

Nina i Dragan Kobiljski, roditelji male Eme, koja je tragično stradala u masakru u školi “Vladislav Ribnikar”, kroz suze su podelili svoje sećanje na kobni dan koji je postao ostvarenje najgore noćne more svakog roditelja.

Nina je ispričala kako su prvi i drugi maj proveli na placu, uživajući u vremenu sa svojom decom. Sve što su ih naučili i usmeravali, videli su kako se ostvaruje pred njihovim očima. Pomenula je kako je tog dana osetila radost zbog napretka svoje dece, posebno kada su se vratili kući i Ema se isfenirala za školsko slikanje, što je učinila prvi put u životu, iskazujući svoje uzbuđenje i sreću zbog odlaska u školu. Ema je tog jutra bila puna entuzijazma i sreće, jedva čekajući da vidi svoje drugare.

Nakon samo deset minuta od odlaska u školu, zazvonilo je na vrata, a kada su ih otvorili, bila je to Ema. Nina se priseća kako je pitala šta se dogodilo, a Ema je samo rekla da je zaboravila svoje kartone za tehničko. Nina je odgovorila da zna gde su i kako ih je sve toliko srećno izgledalo.

Ribnikar, OŠ Vladislav Ribnikar

Nakon što je čula prve informacije o pucnjavi u školi, Nina je odmah pozvala Emu, ali se nije javljala, pa je otišla do škole. Na putu do tamo, srela je Emine drugarice u kolima hitne pomoći, koje su bile krvave. U tom trenutku, shvatila je da se nešto strašno dogodilo. Pitala je šta se desilo, ali deca nisu mogla da pričaju. Tražila je Emu, ali nisu znali gde je. Dok je trčala dalje, srela je Milu, svoju prijateljicu, i svoje roditelje. Pitala je za Emu, ali nije znala gde je. Pokušavala je da je pozove, ali telefon nije odgovarao. Drugarica joj je rekla da su se svi razbježali kućama.

Nina je otišla do policijske stanice i tamo srela oca jedne od devojčica koje su poginule, koji je plakao. Pitala ga je zašto plače, a on joj je rekao da mu je ćerka poginula. Tek tada je shvatila užas situacije. Kada je policajac potvrdio strašnu vest, Nina je pozvala svoje roditelje i supruga i jedva izgovorila tri reči: “Ema je poginula.”

Ribnjak

Dragan je opisao kako je osećao potpuni gubitak kontrole i daha kada je dobio informaciju da u školi ima osmoro mrtvih, a kada mu je kum rekao da je to informacija iz MUP-a, osećaj je postao još teži. Shvatio je da je sam u Rumuniji, bez podrške porodice i prijatelja.

Ribnikar, OŠ Vladislav Ribnikar

Kada mu je žena javila da je Ema poginula, kaže da se samo srušio i pitao zašto se to dogodilo, gde je greška. Nina je dodala da su i ona i Dragan pali, svaki na svojoj lokaciji, preplavljeni tugom i šokom.

Nina je rekla da je dečak ubica ostavio ranac pun municije pored Emine klupe, a Ema mu se jedina suprotstavila. Opisala je Emu kao čistu dušu, punu dobrote, koja je uvek štitila najslabije. Dragan je izrazio pokušaj razumevanja, ali srce mu ne dozvoljava potpuno prihvatanje težine situacije.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *