LIM U SRBIJI POSTAO KRVAVO CRVEN, NAUČNICI SE ODMAH OGLASILI: Ovo nikako, ali nikako nije dobro

LIM U SRBIJI POSTAO KRVAVO CRVEN, NAUČNICI SE ODMAH OGLASILI: Ovo nikako, ali nikako nije dobro

Turisti iz Slovenije i Nemačke koji su boravili u Ribarskom naselju kod Priboja bili su užasnuti prizorom koji su zatekli u reci Lim. Primećena je nepoznata materija koja je obojila vodu reke Lim u crveno, što je uznemirilo posmatrače.

Koristeći dron, turisti su zabeležili ovaj prizor i izrazili šok zbog onoga što su videli. Primetili su da je voda reke Lim izrazito crvena duž dela od Kratovske stene do železničkog mosta, dok se uzvodno ka Bistrici primećuju mrlje uz obale duž magistralnog puta koji povezuje ovu opštinu sa Novom Varoši.

Lim

Iako još uvek nije poznat uzrok ovog fenomena, stručnjaci se plaše da bi to mogao biti rezultat ljudskog delovanja, što može ugroziti biljni i životinjski svet u reci i priobalju. Očekuje se da nadležne inspekcije istraže ovaj incident i utvrde njegov uzrok.

Reka Lim, koja je nekada važila za jednu od najčistijih, sada je često kontaminirana i može se naći različit otpad koji je voda donela, naročito iz Crne Gore. Ipak, ekolozi i aktivisti nastoje da očiste reku i uklone smeće kako bi sačuvali prirodnu lepotu i ekosistem ovog vodotoka.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *