SAMO SE SRUŠILA PRED DECOM NA PLAŽI, IMALA JE 43: Sinovi i dalje čuvaju njenu VENČANICU, a na dan smrti desila se JEZIVA stvar

SAMO SE SRUŠILA PRED DECOM NA PLAŽI, IMALA JE 43: Sinovi i dalje čuvaju njenu VENČANICU, a na dan smrti desila se JEZIVA stvar

Đurđica Barlović, prva pevačica popularnog benda “Novi fosili”, bila je jedna od najistaknutijih figura na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije. Međutim, njena karijera je prekinuta preranom smrću 1992. godine, kada joj je pozlilo na plaži na Pagu dok se kupala s porodicom.

Đurđica Barlović

Da je život bio drugačiji, danas bi Đurđica proslavila 73. rođendan. Njene pesme i dalje su omiljene među generacijama. Đurđica je preminula od srčanog udara u svojoj 43. godini, ostavivši iza sebe dva sina – Hrvoja, koji je imao 11 godina, i Bornu, koji je tada imao samo četiri godine.

Hrvoje, Đurđičin stariji sin, deli sjećanja na porodične trenutke, ističući da su rođendani u njihovoj porodici bili skromni, ali su uvek bili okupljanje bliskih ljudi koji su uživali u majčinoj kuhinji i muzici.

Đurđica Barlović

Iako je Đurđica provodila puno vremena na turnejama, njena porodica uvek je bila njen prioritet.

Ona je bila majka i domaćica, istinski nezavisna i sposobna. Često je sama šila svoje haljine za nastupe, a njena kreativnost u tom pogledu bila je izvanredna. Braća čuvaju njenu venčanicu kao dragoceno sećanje na nju i razmišljaju o organizovanju humanitarnog koncerta u njenu čast.

Đurđica Barlović

Đurđica je bila prva pevačica Novih fosila, ali je napustila bend kako bi se posvetila porodici. Ostala je u dobrim odnosima s članovima benda, a dan kada je preminula obeležen je neobičnim događajem – svi satovi u stanu njenog kolege, pokojnog Dujmića, stali su. Ovaj događaj dodatno je naglasio tugu zbog njenog preranog odlaska.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *