DA LI SE SEĆATE RUSLANE I NJENOG PLESA? Danas ima 50 GODINE i mnogi kažu da se DOSTA PROMENILA, evo kako IZGLEDA

DA LI SE SEĆATE RUSLANE I NJENOG PLESA? Danas ima 50 GODINE i mnogi kažu da se DOSTA PROMENILA, evo kako IZGLEDA

Pre 20 godina, ukrajinska pevačica Ruslana osvojila je Pesmu Evrovizije, ostavivši iza sebe našeg predstavnika Željka Joksimovića. Njena energična izvedba, divlji ples i neosporna muzička sposobnost osvojili su publiku širom Evrope.

Rođena je 24. maja 1973. u Lavovu u Ukrajini

Ruslana je rođena 24. maja 1973. u Lavovu, Ukrajina. Zahvaljujući majčinoj podršci, već od četvrte godine pohađala je eksperimentalnu muzičku školu i aktivno učestvovala u raznim bendovima, uključujući i ansamble Horizon, Orion i dečji ansambl Usmishka.

Njen talenat primetio je ukrajinski narodni umetnik Vasilj Zinkevič na koncertu na stadionu Druzhba, gde je predstavljala ansambl Usmishka. Zinkevič je pred publikom od 15.000 ljudi predvideo njen uspeh, naznačavajući da će postati prava zvezda.

https://youtu.be/10XR67NQcAc

Nakon završene srednje škole, Ruslana je upisala Lavovski konzervatorijum, gde je diplomirala kao klasični pijanista i dirigent simfonijskog orkestra 1995. godine.

Njena muzička karijera počela je pobedom na pesničkom takmičenju Slavjanskog bazara u Vitebsku, Belorusija, 1996. godine, a iste godine bila je nominovana za nagradu ukrajinske pevačice godine. Njen spot “Dzvinkii Viter” nagrađen je kao muzički spot godine.

Sa producentom Oleksandrom Ksenofontovim, kojeg je upoznala tokom karijere, u braku je od 1995. godine.

Ruslana je postigla svetsku slavu 2004. godine pobedom na Pesmi Evrovizije sa pesmom “Wild Dances”. Njen energični nastup osvojio je publiku i otvorio joj put na svetsku muzičku scenu.

Iako je ta godina bila tijesna za našeg predstavnika Željka Joksimovića, koji je predstavio pesmu “Lane Moje”, Ruslana je zasluženo pobedila i postala je simbol Evrovizije.

Danas, sa 50 godina, Ruslana i dalje uspešno nastupa i aktivna je u muzičkoj industriji. Njene fotografije i dalje izazivaju polemike, ali bez obzira na to, ostaje jedno od najvećih imena koja su proizašla iz sveta Evrovizije.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *