Doktorka Tamara otkrila na koji način su Egipćani čistili crijeva: ”Samo legnete i sve se očisti, a ništa ne boli”

Doktorka Tamara otkrila na koji način su Egipćani čistili crijeva: ”Samo legnete i sve se očisti, a ništa ne boli”

Kolon hidroterapija, ili čišćenje debelog crijeva, metoda je koja je postala popularna kao način detoksikacije tijela i poboljšanja probave. Ovaj postupak uključuje ispiranje debelog crijeva vodom ili specijalno pripremljenim otopinama, a cilj je ukloniti nakupljene toksine, plinove i nečistoće iz probavnog sistema.

Doktorica Tamara Sarić ističe da se ova praksa, koja potječe iz starog Egipta, koristi za poboljšanje funkcija organizma i ima mnoge zdravstvene prednosti. Redovito čišćenje debelog crijeva može pomoći kod problema kao što su nadutost, plinovi, problemi s probavom, glavobolje i problemi s kožom.

Hidrokolon terapija također može doprinijeti jačanju imunološkog sustava, poboljšanju metabolizma, pa čak i gubitku viška kilograma. Tokom terapije, voda se stalno dovodi i odvodi, dok se koristi moderna tehnologija kako bi se osigurao siguran i higijenski postupak.

Iako jedna sesija može donijeti olakšanje, preporučuje se nekoliko tretmana godišnje za optimalne rezultate. Tretmani su individualizirani, ovisno o specifičnim potrebama pacijenata, a mnogi nakon terapije opisuju osjećaj oslobođenja i povećane energije.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *