NIKADA MI OVO NEĆE OPROSTITI! Vučić se obratio naciji iz Njujorka: Činili su sve da nas ponize, a VINULI SMO SE U VISINE

NIKADA MI OVO NEĆE OPROSTITI! Vučić se obratio naciji iz Njujorka: Činili su sve da nas ponize, a VINULI SMO SE U VISINE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je dao izjavu iz Njujorka nakon usvajanja kontroverzne rezolucije o Srebrenici na sednici UN. Istakao je napore svog kabineta, kao i podršku koju su dobili od različitih zemalja. Zahvalio se zemljama koje su stale uz Srbiju, istakavši posebno Kinu, Rusiju i Ujedinjene Arapske Emirate, kao i druge zemlje širom sveta.

Aleksandar Vučić

Vučić je naglasio da su se suočavali sa snažnim pritiscima i manipulacijama tokom glasanja, te da su neke zemlje bile izložene neprihvatljivom pritisku. Takođe, istakao je važnost podrške koju su dobili od afričkih, azijskih i latinoameričkih zemalja, izrazivši zahvalnost čak i malim ostrvskim državama.

Dodao je da je ovo prvi put da rezolucija o genocidu nije usvojena jednoglasno, što smatra velikim uspehom za Srbiju. Istakao je da je ovo bio težak trenutak za njega lično, ali da je ponosan na reakciju Srbije i podršku koju su dobili od mnogih zemalja.

Aleksandar Vučić

Šef srpske diplomatije Marko Đurić je takođe istakao važnost ovog glasanja i podrške koju su dobili od širokog spektra zemalja. Naglasio je da će ovo glasanje imati dugoročne posledice i da će svako ko želi da ide protiv Srbije sada dva puta razmisliti pre donošenja odluka.

Marko Đurić

Uprkos umoru nakon ovog iscrpljujućeg događaja, Vučić je najavio dalji rad na ekonomskom napretku Srbije, kao i nastavak dijaloga sa Bošnjacima radi izgradnje bolje budućnosti.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *