Ova muslimanka važi za najlepše obučenu ženu: Očarala izgledom, ali njeni šok skandali ostavljaju sve bez teksta

Ova muslimanka važi za najlepše obučenu ženu: Očarala izgledom, ali njeni šok skandali ostavljaju sve bez teksta

Na čuvenom Kanskom filmskom festivalu, somalijsko-norveška manekenka Rauda Muhamed privukla je pažnju svojim pojavljivanjem u potpunosti zakopčana, noseći hidžab na glavi. Njena pojava je oduševila prisutne svojom elegancijom i izazvala divljenje zbog retkosti takvog stila na ovom prestižnom događaju.

Rauda je istakla svoj modni izraz i na crvenom tepihu premijere filma “The Apprentice” tokom sedme večeri 77. Kanskog festivala, privlačeći pažnju međunarodne javnosti svojim jedinstvenim stilom.

Rauda Muhamed

Kao tinejdžerka, Rauda se preselila u Oslo sa svojom porodicom, gde je pokazala interesovanje za modu. Svoje modne kombinacije počela je da deli na Instagramu 2016. godine, privlačeći veliki broj pratilaca. Uskoro je postala model, sarađujući sa poznatim brendovima kao što su Max Mara i Cartier, dok je istovremeno nastavljala svoje obrazovanje kako bi postala psihoterapeutkinja.

Rauda Muhamed

Ipak, Rauda je poznata i kao kontroverzna ličnost. U aprilu je izazvala globalnu pažnju objavivši jedinstveni selfi kao odgovor na najavu francuske vlade o zabrani nošenja hidžaba. Njena reakcija je izazvala različite komentare, posebno imajući u vidu da nije javno osuđivala prakse prisilnog nošenja hidžaba u konzervativnim muslimanskim državama.

Takođe, nakon smrti kraljice Elizabete Druge 2022. godine, norveški mediji su preneli Raudinu objavu kojom je izrazila radost zbog ovog događaja.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *